Elsőként Emanuel Ubilla érkezett Kaposvárra, aki tavaly a finn bajnokságban játszott, többek között a korábbi kaposvári Matt Gibson ellen is. A finn ligában 36 mérkõzésen 16,9 pont, 5,5 lepattanó és 4,4 assziszt volt a mérlege. A szezon végén még visszament Puerto Ricóba, a Quebradillas csapatához. Ide szinte haza érkezett, hiszen a játékos bár New Yorkban született, puerto ricói állampolgár is.

Emanuel Ubilla legutóbb Finnországban pattogtatott.
Emanuel Ubilla legutóbb Finnországban pattogtatott.

Szrecskó Szekulovics csapatát elérte a sérüléshullám is, hiszen a 12-es felnőtt keretünk közül 4-en sérültek, és így már a napi munka is sok nehézségbe ütközött, ezért a klub kihasználja a 4. játékos lehetõségét, és 1 hónapos próbaidõvel játéklehetőséget biztosít Aaron Hawleynek is.

Aaron Hawley a másik új arc.
Aaron Hawley (feketében) a másik új arc.

Hawley a Drake Egyetemen végzett 2014-ben, és ebben az évben benne volt az NCAA liga legjobb 10 hárompontos dobói között (46,7%-kal). Európai karrierjét a német ProA-s Giessen 46 csapatánál kezdte, amely csapat tavaly fel is jutott a Bundesligába. Aaron 13 perc alatt 5 pontot tett hozzá ehhez a sikerhez, hárompontosait itt 36%-kal dobta.

Címkék: Aaron Hawley, Emanuel Ubilla, Kaposvári KK, sport