Kemény küzdelem vár a Kaposvári KK-ra szombaton az NB 1/A csoportos kosárlabda-bajnokság rajtján. Az immáron Szrecsko Szekulovics vezetőedző által irányított együttes a tavaly harmadik helyen végző Paks otthonában indítja a szezont. Hazai pályán sokkal inkább nekik áll a zászló, de a kaposváriak szeretnének kellemetlen meglepetést okozni az ASE-szurkolóknak.

- A Paks ellen mindig kemény hazai pályán. Jó csapatuk van, jók a légiósaik és a magyar játékosaik is. Az a kérdés mi, hogy játszunk majd. Próbálunk nyerni, győzni megyünk oda, nem pedig kikapni - mondta a csapat vezetőedzője, Szrecskó Szekulovics.

A KKK kerete még mindig nem végleges. A csapat továbbra is keresi harmadik légiósát, miután Davon Usher nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Előny viszont, hogy Grebenár Péter és Hendlein Roland sérülése is a múlté, így ők ott lehetnek a pályán a szombati találkozón.

- A sérülésem nagyjából rendben van. Edzegetek a fiúkkal most már két hete lassan, viszont nem vagyok 100%-os, erőnlétben még utol kell érnem magam - válaszolta Hendlein Roland.

A nyáron akárcsak Kaposváron, Pakson is változás történt vezetőedző poszton. A Fehérvárhoz visszatérő Dzunics Braniszlav helyét a csapatnál évek óta másodedzőként tevékenykedő Schmidt Béla vette át. Az atomvárosiak több meghatározó magyar játékosukat is meg tudták tartani, valamint az új szabályok adta lehetőségek mellett négy külföldi kosarast is igazoltak.

Közülük Christhoper Dunn neve egyáltalán nem ismeretlen a kaposváriak számára: az amerikai irányító három szezonnal ezelőtt még a Kaposvári KK színeiben pattogtatott.

- Ott van a Dunn, ő alapvetően egy nagyon jó játékmester, szerintem nagy kapufát vele nem lőttek. Szerintem ő adja a formát a csapatnak. Ugye a tavalyi magyarok maradtak. Erős csapat lesz a Paks idén is - tette hozzá a csapatkapitány.

Nem csak Chritopher Dunn esete miatt lehet érdekes a Paks-Kaposvár párharc. Baki Gergely, a KKK nyáron szerződtetett bedobója az előző két szezont a tolnai csapatnál töltötte, így ő is egykori csapattársai ellen debütálhat új klubja színeiben. A több szempontból is pikánsnak ígérkező találkozó szombaton 18 órakor kezdődik.

A mérkőzést a kapos.hu internetes oldalon élőben követhetik nyomon, szöveges tudósítás formájában.

Címkék: NB1/A, Atomerőmű, Kaposvári KK, sport