Világ- és Európa-bajnok modellezők autói száguldoztak a hétvégén a Jutai úti Textiles versenypályán. A Magyar Nagydíjon a háziak mellett lengyel, ukrán, német és svájci versenyzők is részt vettek. Összesen 62 modell nevezését adták le, így igen sűrű volt a program a viadalon.

Hat kategóriában, másfél köbcentitől egészen tíz köbcentis modellek számára hirdettek versenyt a nagydíjon. A komoly riválisokat felvonultató mezőnyben a kaposváriaknak nem volt egyszerű a helyzetük.

A kaposvári Pásztor Róbert ötszörös magyar bajnoknak mondhatja magát a 3,5 köbcentisek közt. Emellett három évig tartotta a magyar gyorsasági rekordot ebben a kategóriában, ám egy ideje magasabb teljesítményű csoportban keresi a kihívásokat.


A hat kategóriából végül mindössze kettőben született magyar győzelem. A kaposváriak közül Tamasóczki Tamás aratta a legnagyobb sikert, a másfél köbcentisek közt elért második helyével. Mellette Pásztor Róbertnek is sikerült megkaparintania egy harmadik helyezést az öt köbcentiseknél, ráadásul 294,86 km/h-s eredményével új magyar rekordot állított fel.

Címkék: textiles, autómodell, nagydíj, rekord, sport