Vasárnap a Fino a Kecskeméttel csatázik majd az első helyért, a nagy meglepetésre az elődöntőn is túljutó 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese pedig a Békéscsabával találkozik majd az aranymeccsen. 

A pénteki meccsdömping (három pályán 12 mérkőzés délután kettőtől este fél tizenegyig) után szombaton már valamivel szellősebb volt az OJB-döntő programja: délelőtt és kora délután a középdöntőket, a rövid pihenőt követően pedig az elődöntőket rendezték a Táncsics gimnázium sportcsarnokában. A fiúk között a Fino fiataljai négy szettben múlták felül a Kazincbarcikát, a MAFC pedig 3-2-re verte a Dágot, így kialakult a legjobb négy mezőnye. A kaposváriak az elődöntő első játszmáját még elvesztették a Szolnok ellen, a folytatásban aztán már egyre inkább az ő akaratuk érvényesült, így végül teljesítve a fő célt, eljutottak a fináléba. A másik ágon a Kecskemétnek nem okozott gondot a MAFC legyőzése, így a felnőtt bajnoksághoz hasonlóan a Kaposvár-Kecskemét rangadón dől el az első hely sorsa.

A hölgyeknél alaposan felborult a papírforma pénteken, és a második napon sem alakult minden az előzetesen vártak szerint. A középdöntőből a Vasas Óbuda lényegében gond nélkül lépett tovább, a másik pályán viszont a Gödöllő és az MTK nagyot küzdött egymással. A találkozó elején sajnálatos térdsérülést szenvedett Radomszki Bogi, akinek ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk. Az első szettet még a fővárosiak nyerték, aztán a Horváth András vezette TEVA fordítani tudott. 

Az egyik elődöntőben talán a torna két favoritja mérkőzött meg egymással, és végül a végjátékokban jobban összpontosító Békéscsaba vívta ki a győzelmet. A túloldalon a gödöllőiek és a kaposváriak meccse ígért nagy izgalmakat. Az első szettet a TEVA hozta, majd átvette az irányítást a Diamant, és a lányok a közönség folyamatos buzdítása mellett nem csak egyenlítettek, hanem a vezetést is átvették, a negyedik játszmában pedig a győzelmet is kiharcolták. A somogyiak nagyszerűen küzdöttek, remek egyéni teljesítményeknek is tapsolhattunk, és a torna legnagyobb meglepetését szolgáltatva végül bekerültek a fináléba. A szurkolók hosszú percekig éltették a lányokat, és amikor a csapat tagjai beléptek a csarnokból az aulába, vastaps köszöntötte őket.

A RÖAK-Kométa Kupa vasárnap a helyosztókkal ér véget.

RÖAK-Kométa Kupa Országos Junior Bajnokság, döntő, 2. nap

Női középdöntők

TEVA-Gödöllő - MTK 3-1 (-19, 17, 23, 20)

Vasas Óbuda - TFSE 3-0 (19, 19, 17)

Női elődöntők:
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - TEVA-Gödöllő 3-1 (-19, 20, 11, 21)
Budapest Bank Békéscsaba - Vasas Óbuda 3-0 (25, 22, 26)

 

Férfi középdöntők

Fino Kaposvár - Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (31, 23, -22, 19)
MAFC - Dág 3-2 ( 18, -22, 15, -20, 7)

Férfi elődöntők:
Fino Kaposvár - Szolnok 3-1 (-22, 20, 18, 22)

Kecskemét - MAFC 3-0 (20, 14, 14)

 

A vasárnapi program

Nők

8.30 Az ötödik helyért: TFSE – MTK 

10.30 A harmadik helyért: TEVA-Gödöllő – Vasas Óbuda

12.30 Döntő: 1. MCM-Diamant Kaposvár – Budapest Bank Békéscsaba

Férfiak

8.30 Az ötödik helyért: Vegyész RC Kazincbarcika - Dág

10.30 A harmadik helyért: Szolnok - MAFC

14.30 Döntő: Fino Kaposvár – Kecskemét

Címkék: ojb, diamant, fino, röplabda, sport