Az alapszakasz győzteséhez látogatott a Kaposvári KK együttese az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásában. Az ebben a bajnoki szakaszban eddig nyeretlen paksiak a tartalékos összeállítás ellenére is szerették volna megszerezni első győzelmüket. A kaposváriak esélyeit némiképp növelte, hogy Marco Spica sérülése ellenére mégis Fekete Ádám vezetőedző rendelkezésére állt. A két alakulat januári találkozóján 93–71-es magabiztos ASE-siker született, lett volna miért visszavágni tehát a kaposváriaknak.

A mérkőzésről percről-perce itt tudósítottunk.

A hazaiak kezdtek jobban - írja a delfinek.hu, hiszen valóságos repülőrajttal 10–2-es vezetést szereztek, a négy perc alatt egyetlen kosarat szerző somogyiak ellen. Evans és Dugat tripláival tovább nőtt a különbség, amely a hetedik percre 21–13-ra nőtt. Az elmúlt hetekben látott védekezés nem nagyon működött a vendégeknél, jól mutatta ezt az egyetlen negyed alatt kapott 28 pont. A gyatra mezőnyszázalékon Hendlein és Raivio javított, s máris 28–24-ig zárkóztak a kaposváriak. Az átmeneti fellángolás után Baki és Eilingsfeld állította vissza a korábbi távolságot, a 9–0-ás rohanás után pedig Fekete Ádám kért időt. A tízes határt Jancsikin triplájával sikerült újra elérni, ám a sérült centereket helyettesítő Eilingsfend remekül helyettesítette csapattársait. A 13 pontig jutó játékos nagy szerepet vállalt együttese 54–44-es félidei vezetéséből.

A folytatásban úgy tűnt, hogy ismét sikerül az egyenlítés közelébe kerülni. Hendlein kosarával már 56–51 volt az állás, sőt a javuló játék eredményeképp a negyed vége előtt Raivio és Frazier tripláival 67–64 állt a táblán. A záró szakasznak is három pontnyi hátránnyal vághatott neki a kaposvári együttes, amelyben Raivio csökkentette ismét a különbséget, és Szabó Zsolt kapott technikaija után 69–70-re fordított is. Fodor Márton triplája után Dzunics edző sem nézte tovább tétlenül csapata szereplését, időkérése után Evans triplája jött jókor a hazaiaknak. Medve büntetőivel már ismét az ASE vezetett, Evans és Dugat pedig gondoskodott arról, hogy örülhessen a paksi publikum. Három percig nem született újabb kaposvári pont. Frazier ugyan két triplával még visszahozta a vendégek reményeit, de Dugat szinte egyedül eldöntötte a meccset a paksiak javára.

Atomerőmű SE–Kaposvári KK 93–86 (28–19, 26–25, 15–22, 24–20)

Paks, ASE sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Pálla Z., Török R., Tőzsér D.

Atomerőmű SE: Dugat (30/9), Medve (7/3), Evans (17/6), Körtélyesi (4), Szabó Zs. (12/6). Csere: Baki (5/3), Kovács Á. (3), Eilingsfeld (15), Markovics (-). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Schmidt Béla.

Kaposvári KK: Frazier (18/12), Fodor M. (12/6), Raivio (18/6), Hendlein (15/3), Spica (13). Csere: Jancsikin (10/6), Horváth M. (-), Grebenár (-). Vezetőedző. Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Címkék: atom, felsőház, középszakasz, KKK, Paks, sport