A felnőtt csapat győztes NB2-es bemutatkozása után a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatain volt a sor, hogy szép eredményekkel vágjanak neki az előttük álló szezonnak. Igaz, egyik csapatra sem vár könnyű feladat az új évadban.

- Az U21-es csapat az a kiesésért vagy a bennmaradásért játszik, az U17-el párhuzamosan. Nyilván a minél jobb helyezés eléréséhez szükségünk az úgynevezett visszajátszókra. Viszont az akadémia erősségét mutatja, hogy idén is több játékosunk az első csapattal készül - modta Szapor Gábor a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai vezetõje.

Nagy Krisztián is a visszajátszó játékosok táborát erősíti. A hétvégén még a Csákvár ellen lépett pályára az NB2-ben, most viszont a Vasas ellen kellett odatennie magát az U21-es csapatban.

- Én úgy gondolom, hogy mindent megpróbálunk tenni azok akik lejátszanak a felnőtt csapatból és győzelmet várok egyértelműen - tette hozzá a fiatal játékos.

A fiúk edzője szerint nehéz a bajnokság előtt megjósolni, hogy milyen játékerőt képviselhetnek az ellenfelek.

- Minden évben változnak a keretek, mivel a korosztály is változik így sok mindent nem tudunk róluk mondani,biztos egy jó csapat, akadémia. A felnőtt csapatból játsszanak vissza,tehát mindenképpen jó erőket képviselnek - válaszolta Richter Sándor, az U21-es csapat mestere.

Az U21-es csapat mellett az U17-es korosztály is a Vasas elleni szezonnyitóra hangolt.

- Napi két edzéssel készültünk, játszottunk 5 edzőmérkőzést, illetve részt vettünk a kaposváron megrendezett fesztiválon. Felkészültünk, aztán ,hogy ez mire lesz elég, azt majd a bajnoki mérkőzések fogják eldönteni - tette hozzá Horváth Zoltán az U17-esek edzője.

Az első forduló után Richter Sándor térhetett elégedetten nyugovóra, hiszen az általa dirigált U21-esek Fejős Áron góljával 1-0-ra verték a fővárosiakat. Az U17-es csapatnak viszont nem sikerült a szép bemutatkozás: 4-0-ás kiütéses vereségbe szaladtak bele a Vasas ellen. Folytatás vasárnap a Kecskemét otthonában.

Címkék: akadémia, bene, ferenc, vasas, rákóczi, sport