A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton hivatalos honlapján erősítette meg, hogy Burcsa Győző lett a klubigazgató. A fehérváriak korábbi játékosa felel a klubnál folyó szakmai munkáért.

„Nagy a feladat és érdekes a kihívás. Két hete még nem gondoltam volna, hogy ma erről fogunk beszélgetni. Kovács Feri bácsi megkeresésére, illetve az ő támogatásával kerültem kapcsolatba a tulajdonossal és a vezetőkkel, és úgy érzem, komoly, embert próbáló, ugyanakkor imponáló feladat vár rám a Videoton FC-nél. Feri bácsi olyan jövőképet vázolt, amibe az én hozzáállásom, mentalitásom beleillik. Ahogy mondtam, a feladat nagyon vonzó számomra, hiszen ilyen jellegű munkát szerettem volna korábban is végezni" – mondta a vidi.hu-nak Burcsa Győző.

Fotó: vidi.hu
Fotó: vidi.hu

„Ez a pozíció eddig hiányposzt volt a Videoton FC szervezetében, mostantól Burcsa Győző felel a klubnál folyó szakmai döntésekért. A tervszerű építkezés egyik alapkövét jelenti majd az ő munkássága, és azt, hogy egy jövőbe tekintő stratégia mentén tudjunk döntéseket hozni például az igazolások, a keret kialakítása kapcsán, és ne csak az aktuális vezetőedző véleményére kelljen hagyatkoznunk" – mondta Balogh Attila ügyvezető.

A Videoton egykori legendás futballistája, Burcsa Győző, Kaposváron kezdte pályafutását, 1985-ben pedig az UEFA Kupa döntőjében is pályára léphetett társaival.

A válogatottban 15 alkalommal lépett pályára és ott volt az 1986-os mexikói világbajnokságon.

Nemrég Kaposváron is megfordult a korábbi legendás játékos, itt ünnepelte ugyanis a 60. születésnapját.

Címkék: győző, burcsa, videoton, sport