rákóczi meccs stadion


Mindenképpen győznie kellett a Kaposvári Rákóczinak az NB 1 20. fordulójában a Puskás Akadémia ellen. Ennek megfelelően jobban is kezdte a meccset a zöld-fehér alakulat, Balázs Benjámin beadása azonban hosszú lett Kinknek. Ezután is inkább a hazaiak irányították a mérkőzést, igaz az utolsó passzokba rendszerint hiba csúszott, amit a 32. percben könyörtelenül ki is használtak a vendégek. Szakály Dénes szabadrúgása után Lencse vehette át a labdát az ötös sarkán, megcsinált egy lövőcselt, majd higgadtan kilőtte a hosszú sarkot, 0-1. A bekapott gól után nem sok említésre méltó dolog történt, Firtulescu a 40. percben még elesett a büntetőterületen belül, Solymosi sípja azonban néma maradt, így vendég vezetés mellett vonlhattak az öltözőbe a csapatok.

Ismét a Rákóczi kezdte jobban a félidőt. Okuka beadása után Murai Márk fejelhetett az ötös sarkáról, de Hajdúch és a kapufa közösen hárítottak. Óriási lehetőség volt. Az 50. percben aztán kis híján megduplázta előnyét a Puskás Akadémia. Lencse teljesen egyedül léphetett ki, már lendült volna lövésre a lába, de Mbemba tanári mozdulattal szerelte. Az 57. percben góllá érett végre a hazaiak fölénye. Kink kapta meg középen a labdát, tolt rajta egyet, és 16 méterről bevágta a léc alá. A folytatásban még egy-egy nagyobb helyzet adódott mindkét oldaon, Denkovic lövését szögletre tolta Jahic, majd pedig Coroian másolta le kis híján Kink gólját. A végén maradt a döntetlen, melynek egyik csapat sem örülhet igazán.

Kaposvári Rákóczi FC - Puskás Ferenc Akadémia 1-1

Kaposvár, 1500 néző
Vezette: Solymosi

Kaposvári Rákóczi: Jahic, Okuka, Mulemo, Coroian, Mbemba, Florean (Bőle 81.), Balázs B., Diallo, Firtulescu, Thian (Murai a félidőben), Kink

Vezetőedző: Selymes Tibor

Puskás Akadémia: Hajduch, Vaskó, Vaszicsku, Szekeres, Polonkai, Tóth B., Denkovic, Szakály D. (Czvitkovics 68.), Tamás, Tischler, Lencse (Tóth László 75.)

Vezetőedző: Benczés Miklós

Gólszerző: Kink 55. ill. Lencse 32., 

Sárga lap: Firtulescu, Okuka, Murai ill. Vaskó

Címkék: puskás, kaposvári, akadémia, rákóczi, 2014, sport