Hétfőtől szerdáig ismét stabilabb levegő alakítja időjárásunkat. Az anticiklonális hatásoknak köszönhetően többnyire napos, száraz idő várható, zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Az éjszakák frissek lesznek, napközben pedig 20 fok fölé, helyenként 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Szerda: napközben változóan gomolyfelhős napos idő várható. Elvétve előfordulhat átmeneti zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: csütörtöktől egy ciklon áramlási rendszerében már páradús, labilis léghullámok érkeznek fölénk. Fülledtté válik a levegő és növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, fagy, május, csapadék, szél, zivatar, felmelegedés, eső, lehűlés, zápor, időjárás