Húsz bajnoki forduló alatt mindössze egyetlen idegenbeli győzelmet aratott a Puskás Akadémia idegenben. Ez akár még jó hír is lehetne a kaposváriak számára, igen ám, de ők hazai pályán sem voltak képesek több sikert összelapátolni. A Rákóczi nyolc ponttal van elmaradva a bennmaradást jelentő 14. helytől, így a vasárnapi mérkőzés kulcsfontosságúnak tekinthető.

- Abszolút annak tekinthető, el kell kezdenünk három pontokat szerezni, nagyon sokra nem mentünk ezzel az egy-egy ponttal, úgyhogy mindenképpen ez létfontosságú lesz, ez a vasárnapi mérkőzés - mondta Bőle Lukács.
A játékosok is jól tudják, hogy egy újabb döntetlen nem segítene sokat a csapaton. Kérdés, hogy a győzelmi kényszer, nem hat-e bénítólag a fiúkra.

- Mindenféleképpen van rajtunk teher meg nyomás, mert csak a három pont az elfogadható, ugye minden mérkőzésen három pontot kellene szereznünk, én bízok benne, hogy most siker megszereznünk az első győzelmünket és ez majd kellő löketet ad ahhoz, hogy továbbra is kitartson - tette hozzá Balázs Benjámin.

A Puskás Akadémia a feltörekvő tehetégek mellett több rutinos labdarúgót is a soraiban tudhat. Vaskó, Czvitkovics, Tóth Balázs, valamint két egykori kaposvári labdarúgó Szakály Dénes és a kapus Lubos Hajduch is a vendégek sorait erősíti.

- Több olyan játékos is van náluk, aki más NB I-es csapatban már játszott több évet is, igazából saját magunkkal foglalkozunk, saját játékunkat próbáljuk meg felépíteni, és úgy gondolom, ha tényleg mindenki odateszi magát, akkor biztos, hogy nyerünk vasárnap - válaszolta Bőle Lukács.

A Puskás Akadémia legutóbbi mérkőzését 4-0-ra elveszítette a Honvéd ellen, és húsz megszerzett ponttal a 12. helyen áll a bajnokságban. A kaposváriak remélik, hogy nekik sem jelent majd akadályt a felcsútiak legyőzése.

- Nagyon sok munkát fektettünk a támadásvezetésre és az akciók befejezésére, úgy érzem, hogy tényleg mindenki kellően koncentrált, és bízok a csapatban - fejezte be mondandóját Balázs Benjámin.

Selymes Tibor dolgát nehezíti, hogy Kovács Olivér játékára eltiltás miatt nem számíthat, a többiek viszont rendelkezésére állnak. A nagy érdeklődéssel várt találkozó vasárnap 16 óra 30 perckor kezdődik a Rákóczi-stadionban.

Címkék: kaposvári, puskás, akadémia, rákóczi, 2014, sport