A kaposvári röplabdás lányok még a bajnok és kupagyőztes Vasas csapatától is játszmát raboltak a bajnoki alapszakasz során, így nem meglepő, hogy végre megvalsóult a nagy álmuk. Az amatőr alapon működő, helyi fiatalokra épülő társaság hat év után jutott be újra a felsőházi rájátszásba, azaz a legjobb nyolc közé az NB I-ben.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese nyolc győzelemmel, 23 pontot gyűjtve biztosította be helyét a negyeddöntőben. A korábbi kiváló játékos, Oláh János a nyáron vette át a csapat irányítását.

- Nehézségeink voltak, én is új ember voltam, lakva ismeri meg egymást a másik. Edzeni, játszani meg lehet tanulni, de ott válik el, kiből lesz jó játékos - mondta Oláh János, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem vezetőedzője.

A szakember szerint a szerencse is a lányok mellé szegődött, de a legtöbbet mégis ők tették a pályán azért, hogy elérjék a kitűzött célt. A kaposvári női röplabdaklub az idén ünnepli megalapításának 45. évfordulóját, és a szép jubileumhoz a csapat is hozzátette a magáét.

- Hat éve nem volt erre példa, még amikor gimis koromban itt játszottam, akkor sikerült utoljára, Mészáros Péterrel, ötödikek lettünk. Ezt most is megcélozhatnánk, nehéz lesz, de remélem, menni fog - tette hozzá Rák Rebeka, csapatkapitány.

A diamant-lányokat Szita Károly polgármester köszöntötte a Városházán, és átadta a közgyűlés 1 millió forintos eredményességi támogatását is.

- Őket szeretném példaképül állítani mindenki előtt, a lányokat. Amikor amatőr alapon szerveződik egy sport, és a szeretet viszi le a lányokate dzeni. Ez a szeretet odáig repíti a Kaposvári Női Röplabda Clubot, hogy az első nyolcban végeznek, le a kalappal előttük, sok szerettel gratulálok - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A kaposváriak a bajnoki rájátszásban szeretnék meglepni ellenfeleiket, így akár előrébb is léphetnek a jelenlegi nyolcadik pozícióból.

Címkék: városháza, köszöntés, 2014, kaposvári, diamant, sport