vízilabda


A fővárosban már sikerült a bravúr: a kaposvári vízipólósok a legutóbbi Vasas elleni bajnokijukat 9-8-ra megnyerték. Akkor parádésan kezdték a mérkőzést a somogyi fiúk, hisz az első negyed végén 6-2-re vezettek. A jó nyitány a szombati találkozón is kulcsfontosságú lehet.

- A heti fordulóban ez az egyetlen olyan meccs, ahol bármilyen eredmény születhet. Mi szeretnénk, hogyha a mi javunkra végződne ez a mérkőzés. Megpróbáltunk felkészülni a Vasasból, ugye a múlt hétvégén nem volt forduló, ezt a két hetet arra szántuk, hogy most hétvégére minden összeálljon - mondta Fekete Szilverszter, a Kaposvári VK vezetőedzője.

A Vasas tíz győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel a tabella 5. helyén áll, hat ponttal a kaposváriak előtt.   

- A Vasas az egy nagyon jó csapat. Szerencsére a Komjádi uszodában tudtunk nyerni, ez egy nagyon nagy eredmény volt, és ezt szeretnénk megismételni most is. Úgy gondolom, hogy reális esélyünk van rá - tette hozzá Szilvasán Patrik, Kaposvári VK.

A kaposváriak ifjú tehetsége, ifjabb Berta József szerdán töltötte be a 20. születésnapját. A sajátnevelésű játékos szeretne győzelemmel ünnepelni a hétvégén.

- Szülinap ide vagy oda, mindenhogyan jó lenne győzni a Vasas ellen. Igazából egész héten készültünk rájuk, egy új fajta védekezéssel, úgyhogy megpróbálunk nyerni holnap, és én hoztam sütit a srácoknak, fel is köszöntöttek, úgyhogy most elég kerek szám jött össze, úgyhogy megünnepeltük - mondta Ifj. Berta József, Kaposvári VK.

Ifjabb Berta Józsefék a kilencedik bajnoki győzelmüket szerezhetik meg ebben a szezonban, és sikerük esetén a hetedik helyre jöhetnek fel a tabellán.

A nagy érdeklődéssel várt Vasas elleni találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a Városi Fürdőben, de aki nem tud kilátogatni a mérkőzésre az élőben követheti a KaposPonton is!

Címkék: vízilabda, klub, vasas, kaposvári, 2014, sport