A somogyi megyeszékhelyen öt kiemelt sportegyesület csapatai lépnek pályára hétről hétre az élvonalban, nemzetközi, illetve hazai mérkőzéseken. A Fino röplabdázói az idén is bajnokságot és kupát nyertek, a KKK pedig az előkelő negyedik helyen zárt. Az ősszel a vízilabdázók is kitettek magukért: bronzérmet szereztek a Magyar Kupában. A Rákóczi labdarúgói viszont hetek óta az utolsó helyen állnak az NB I-ben.

- A csapataink idén jól szerepeltek. Van olyan is, amely az év végén már nem annyira. De azt gondolom, hogy az igazi kaposvári szurkoló, a jó szurkoló a rosszban is ott van mellette. Legyen ez a karácsonyi üzenet, hajrá, Kaposvár! - mondta a a kaposvári sportbizottság elnöke, Dér Tamás tanácsnok.

Az idei utolsó sportbizottsági ülésen a sportegyesületek 2014. évi működési előleg-kérelmei is terítékre kerültek.

- Az a néhány sportszervezet élt a kérelemmel, akiknek ez igazán fontos. Reméljük, jövőre előbb ki tudjuk írni a pályázatokat, és előbb pénzhez jutnak a sportszervezetek - árulta el a városi sportreferens, Szerb György.

A testület tagjai zárt ülésen döntöttek az év sportolói címek odaítéléséről.

- Itt az adventben a várakozást töltjük, és mindig várjuk a jó eredményeket is. 2013-ban csapataink és egyéni sportolóink jó eredményeket hoztak, színes volt az év, nehéz lesz a döntés. Olyan sportolókat javasoltak, akiknek nem csak az eredményük volt jó, hanem mint sportemberek is méltóak a kitüntetésre - tette hozzá Dér Tamás.

Hogy kik érdemelték ki az év sportolói címet, a 2014-es ünnepségeken derül majd ki.

Címkék: sikeres, vége, bizottság, év, sport