Mindkét oldalon nagy érdeklődéssel várták a férfi röplabda Közép-európai Liga magyar rangadóját. A két csapat három nap híján fél éve találkozott egymással a bajnoki döntő utolsó mérkőzésén, azóta viszont sok minden történt Kaposváron és Kecskeméten is. Az elején felváltva estek a pontok, majd a szépen játszó somogyiak fokozatosan növelték előnyüket, és a szett derekán már öt ponttal jártak előrébb. A házigazda két pontra még feljött, de a hajrá a bajnokcsapaté volt.

A térfélcsere után három gyors ponttal nyitott a Fino, az első technikai szünetben pedig 5:8 állt a táblán. A játszma közepén már nyolc pontra nőtt a kaposváriak előnye, és a végén sem kellett izgulni: a Kecskemét mindössze 16 pontig jutott. Ezek után nagy csatát hozott a harmadik játékrész. Felváltva vezettek a csapatok, 23:23 után viszont Pádár, majd Szabó Alpár volt eredményes, így összejött a szépítés a hazaiaknak.

A kaposváriak a kisiklás után gyorsan összekapták magukat, és újra átvették a játék irányítását. Juhász továbbra is elemében volt, Németh sokadik  jó támadása után pedig már négy ponttal vezetett a Fino. A kecskemétiek 12:18-ról jöttek vissza a meccsbe, majd egyenlítettek. 23:23 után az alföldiek háromszor is kiharcolták a játszmalabdát, a legvégén aztán mégis a somogyiak örülhettek:

- Köszönöm Ollé Krisztiánnak és mindazoknak, akik dolgoztak azon, hogy pályára tudjak lépni. Belülről furcsa volt hosszú idő után pályára lépni, tudtunk küzdeni, megtalálta a csapat önmagát, és ami fontos, el tudtuk fogadni egymás hibáit - Geiger András, Fino Kaposvár RSE.

- A negyedik játszmában én kértem a fiúkat, hogy bátran szterváljunk, de sajnos nyolcat rontottunk. Sokan ezért kritizálnak minket, tegyék, de a harmadik, negyedik játszmával meg vagyok elégedve, a röplabdának jó reklámja volt - Gyurkó Sándor, vezetőedző, Gorter Kecskeméti RC.

A formálódó kaposváriak a jó kezdés után nem mindennapi küzdelem végén kerekedtek felül, és három pontot érő győzelmet arattak. Reméljük, a siker megadja a lendületet a folytatásra!

Címkék: fino, nb1, 2013, röplabda, kaposvár, sport