fino


A Fino legénysége augusztus második felében állt munkába, és volt is idő bőven a felkészülésre. A hétcsapatos Közép-európai Liga küzdelmei csak az előttünk álló hétvégén kezdődnek, az első hazai mérkőzést pedig majd október 25-én vívják a szlovák Humenné ellen.  

- Jó volt a felkészülés, sok tornán vettünk részt. Sajnos Geiger Andris térdével kis gond adódott, de már bevethető állapotban van, aminek örülünk. Itt az alapozás erről szól, hogyan tudunk összeállni. Jó úton haaldunk, nem avgyunk még 100 százalékosak, de bízom benne, hogy ütős csapat leszünk az idén - mondta Magyar Bálint, Fino Kaposvár SE.

A bajnokcsapat tagjai közül Gergye Roland és Kovács Zoltán is Németországba igazolt. Lesznyiktől és Posztóstól elköszönt a klubvezetés, ifjabb Laszczik pedig abbahagyta. Az új évadra Németh Ferenc, Bokor Gábor, Csányi Dániel, Tóth István és a Kaposvári Röplabda Akadémia egyik nagy reménysége, Bögöly Gábor csatlakozott a kerethez. A Fino legnagyobb riválisa ugyancsak erősíteni próbált az elmúlt időszakban, így mindenképpen érdekes mérkőzésre számíthatunk a hétvégén.

- Jóval átalakult a Kecskemét. Szabó Alpár odaigazolt, a sáncuk picit stabilabb lesz. Jó mérkőzés lesz, és megteszünk mindent azért, hogy ez egy 3-0-s mérkőzés legyen - tette hozzá Magyar Bálint.

A kaposváriak az új évadban is szeretnének előrébb jutni a ranglétrán: újabb aranyérmeket szeretnének szerezni a városnak.

- A csapattól azt várom, hogy a Közép-európai Ligában a Kecskemét előtt végezzünk jóval. Nem csak őket szeretnénk megverui, hanem a külföldi csapatok közül is egy párat. A nyitásfogadásomon kell még javítani, meglátjuk, mi lesz a vége - válaszolta Dávid Csanád, Fino Kaposvár SE.

Demeter György vezetőedző szerint az új évadban sok múlik majd a jó védekezésen, a mezőnymunkán. A csapat az elmúlt évekhez hasonlóan képes lehet arra, hogy Kecskemétről is győztesen távozzon.

A rangadót élőben követhetitek szombaton 17 órától a KaposPonton!

 

Címkék: 2013, nb1, fino, röplabda, sport, kaposvár