Felvezető sorozatunk újabb részében csapatkapitányunkat, Geiger Andrást faggattuk sérüléséről és a következő szezon feladatairól.

- Sajnos az idei felkészülési időszak nagy része kimaradt nekem, mert térdsérülésem miatt csak keveset tudtam edzeni az elmúlt hetekben – mondta a 35 esztendős játékos. – Több vizsgálatot is elvégeztek, nem találtak semmit, ami beavatkozást igényelne, de tény, hogy folyamatosan vizesedik a térdem. Fokozatosan szeretném terhelni, és kímélni, amennyire lehet.

Ezek után adódik a kérdés: ott leszel a pályán szombaton, Kecskeméten?

- Mindenképpen szeretnék pályára lépni, mert egy nagyon fontos mérkőzés vár rák. Mióta hazatértem külföldről, több nagy meccset játszottunk a kecskemétiekkel, és rendre mi kerültünk ki győztesen a párharcokból. bízom a hasonló folytatásban.

Hogy látod, milyen lesz az új csapatunk?

- Kulcsemberek távoztak tőlünk, így idő kell ahhoz, hogy összeálljon az együttes, de a felkészülési találkozókon látottakkal én elégedett voltam.

Mik a célok erre az évre?

- A Közép-európai Ligában szeretnénk az első hatban végezni, a magyar bajnokságban és a kupában pedig nem lehet más a célunk, mint az elmúlt években, vagyis a címvédés. Céljaink elérésében fontos állomás lesz, hogy a nemzetközi bajnokságban a kecskemétiek előtt végezzünk, hiszen így kaphatjuk meg az egyes rajtszámot a rájátszásban.

Az utolsó szezonodat kezded meg játékosként a hétvégén?

- Fogalmazzunk úgy, hogy a jelenlegi szerződésem utolsó évét kezdem meg, a többit pedig majd meglátjuk…

Címkék: fino, 2013, nb1, röplabda, kaposvár, sport