fino


A fiúk a Közép-európai Liga új kiírásában nagy riválisuk otthonában lépnek pályára. A GORTER Kecskeméti Röplabda Club vezetőedzője, Gyurkó Sándor a klub hivatalos honlapján nyilatkozott.

„Az előttünk álló idénnyel kapcsolatban mindenképpen kétfelé kell osztanom a mondanivalómat, hiszen külön kell választanunk a nemzetközi kupaszereplésünket (Közép-európai Liga és a Challange Kupa), valamint a magyar bajnokságot. 2014. februárig jószerével csak nemzetközi mérkőzéseket játszunk a Közép-európai Ligában osztrák, szlovén és szlovák csapatok, valamint a Kaposvár ellen. A Challange Kupában az első selejtező körben boszniai ellenfelet kaptunk, akik nagyon jó erőt képviselnek. A nemzetközi kupában a tisztes helytállás a mi feladatunk, ugyanis nálunk magasabban rangsorolt csapatok lesznek az ellenfeleink. Olyan csapatok, akik a Bajnokok Ligájában és a CEV Kupában is indulnak, így a nemzetközi tornákon erősödnek. Nekünk az nagyon fontos, hogy ezeken a mérkőzéseken gyorsuljon a védekezésünk, dinamikusabbak, sportosabbak legyünk, amikor csatlakozni fogunk a magyar mezőnyhöz. A másik nagyon fontos szempont, hogy a Közép-európai Ligában mindenképp a Kaposvár előtt kell végeznünk, mert a magyar bajnokság kiírása szerint, aki előrébb végez, az fogja a magyar bajnokság rájátszásában az 1-es sorszámot kapni. Tehát az a csapat egészen a döntőig hazai pályán kezdheti a párharcokat.

Ami a magyar bajnokságot illeti, mi a rájátszásban kapcsolódunk be a bajnoki küzdelmekbe. Úgy gondolom, nem elkiabált dolog, hogy reális elvárás ettől a kecskeméti csapattól az, hogy ebben az évben is az aranyéremért harcoljon mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában. És valamelyikben, vagy akár mind a kettőben, el is érje azt.”

A szombati mérkőzésre a helyszínen lehet jegyeket vásárolni.
Jegyek:
Felnőtt: 800.- Ft
Diák, nyugdíjas: 400.- Ft

Címkék: csapat, Demeter, edző, felkészülés, bajnok, férfi, Fino, röplabda, sport