demeter sajtótájékoztató

Felvezető sorozatunk első részében Demeter György vezetőedzővel beszélgettünk.

Kezdjük az egyik legfontosabb kérdéssel: hogy van kapitányunk, Geiger András?

Sajnos, az elmúlt hetekben többször is bevizesedett a térde, így hiába kezdte el újra és újra az edzéseket, mindig kénytelen volt abbahagyni a munkát. Természetesen szeretnénk a végére járni, hogy mi okozza a problémákat, így a játékos több vizsgálaton is részt vett, hétfőn pedig MR-vizsgálat következik. Reméljük, kiderül, mi a baj, és hamarosan újra ott lehet a pályán a legtapasztaltabb röplabdázónk.

A csapat Szabadkán tartotta bajnoki főpróbáját. A vereség ellenére elégedett volt a látottakkal?

Nagyon jó mérkőzést játszottunk a szerb élvonalban szereplő ellenfelünkkel. Az első játszmában volt egy periódus, amikor nem tudtunk mit kezdeni a hazaiak támadásaival, ezután azonban minden szettben fej fej mellett haladtunk. Tény, hogy a végjátékokban rendre ők kerekedtek felül. Nem egymás hibáiból éltek a csapatok, hanem szinte minden egyes pontért meg kellett dolgozni.

Sokat változás történt a nyáron a játékoskeretben, mennyire állt össze az új csapat?

Valóban sok az új ember, az állandóságot fiatal feladónk, Magyar Bálint, valamint Juhász Péter és a két libero képviseli. Rajtuk kívül új emberek kapnak lehetőséget, illetve régi emberek új pozícióban, vagyis nincs könnyű dolgunk ezekben a hetekben. A látottak alapján azt mondom: jó úton haladunk,  minden egyes edzésen próbálunk előrelépni.

Milyen lesz az új együttes?

Más típusú röplabdát játszunk majd, az előttünk álló szezonban védekezés-centrikus csapatunk lesz.

Címkék: Demeter, felkészülés, edző, Fino, csapat, bajnok, férfi, röplabda, sport