Világbajnokokkal érkezett a bajnoki címvédő Zalaegerszeg Kaposvárra. A Közutasok a Szuper Ligában a bennmaradást tűzték ki célul, ennek ellenére szerették volna megnehezíteni a zalaiak dolgát.

- A Zalaegerszeg gárdája gyengült szerintem az elmúlt idényhez képest, viszont mi is, ezért csoda lenne a pontszerzés, de szerintem a remény hal meg utoljára, úgyhogy bízunk benne, hogy sikerül meglepetést okoznunk a mai napon - Földesi Zsolt, Közutasok Kaposvár.


- Egy nagyon szoros mérkőzés lesz a mai nap folyamán, nálunk sok a sérült, illetve valakinek ez a pálya nem fekszik úgy, és lehet, hogy most egy-két játékos, tehát változás lesz a csapatösszeállításban is. Bízom benne, hogy egy nagyon színvonalas és jó mérkőzést láthatnak majd a kilátogató nézők is - Fehér László edző, Zalaegerszegi Teke Klub.

A kétszeres csapatvilágbajnok Botházy Péter elszántan készült a kaposvári meccsre is.

- Mindenféleképp meg szeretnénk nyerni ezt a mérkőzést, és hát remélem, hogy a csapat úgy fog tekézni, hogy sikerüljön lehozni a két csapatpontot - Botházy Péter, Zalaegerszegi Teke Klub.

Kozma-Földesi csatával indult az összecsapás, a korábban Kaposváron is megfordult Kozma Károly 69 fával verte a Közutasok játékosát. A másik párban Illés Richárd 3:1-re, 4 fával kapott ki Farkas Sándortól, így a zalaiak 2:0-ás, 73 fás előnybe kerültek. A középső sorban Ábrahám Norbert ellen Botházy Péter gyűjtötte be a csapatpontot a vendégeknek, Nagy Gergő viszont megszerezte a hazaiak első pontját.

A fiatal kaposvári játékos a mezőny legjobb eredményével nyert az ex-kaposvári Pákai Zsolt ellen. A befejező pároknál mindkét csapatpontot a vendégek szerezték meg. Sághy Tamás szoros meccset játszott, Németh Tibornak viszont nem volt esélye a sikerre, így a ZTE 7:1-es győzelemmel távozott Kaposvárról.

Címkék: zte, teke, extra, liga, sport, kaposvár