A jól bevált receptet alkalmazták a Bene Ferenc akadémia 17 évesei: akkor szerezték meg a győztes gólt a Győr elleni nagy rangadón, amikor az ellenfélnek már nem volt ideje egyenlíteni. Keresztúri Balázs a 92. percben préselte be a három pontot érő gólt, így hamarosan kezdődhetett az ünneplés.

- Felmentem, bíztam benne, hogy oda fog csorogni, így is történt, és bepofoztam, úgyhogy ennyi - Keresztúri Balázs Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár U17.

A kaposváriak öt győzelemmel kezdték az évadot, majd szünet következett a bajnokságban, így nagy kérdés volt, mire lehetnek képesek a folytatásban.

- Azt mondtam a srácoknak az öltözőben, ez lesz a teszt, hogy mit jelent a két hét kihagyás. Az akarat, a szerencse és a rendkívül jó kapusteljesítmény kellett ahhoz, hogy megverjük az igen jó képewsségű győrieket - Richter Sándor edző, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár U17.

A fiúk azt mondják: ha már eddig eljutottak, nincs megállás.

- Minden meccs nagyon nehéz. Szombaton jön a Diósgyőr, de ezt a három pontot már nem tudják elvenni, minden elismerésem a játékosoké - tette hozzá Richter Sándor.

A Rákóczi 17 évesei 100 százalékos teljesítménnyel, 18 ponttal vezetik a tabellát, az első vereségét begyűjtő győr pedig 13 pontjával maradt a harmadik helyen. Folytatás szombaton 10 órától a Cseri úton, a Diósgyőr ellen.

Címkék: ferenc, bene, akadémia, kaposvári, rákóczi, sport