A somogyi zöld-fehérek 10 győzelemmel, 7 döntetlennel, 13 vereséggel, 35-38-as gólkülönbséggel, 37 ponttal fejezték be a pontvadászatot, a vasárnapi Diósgyőr-Pápa találkozó eredményétől függően a 10. vagy a 11. helyen.

- Természetesen nagyon örülök annak, hogy pontot szerzett a csapat - kezdte értékelését - először a Fradi elleni meccsről - a kaposváriak vezetőedzője, Prukner László. - A Ferencváros szervezetten futballozott, és győzelemre játszott. Az első félidőben megilletődötten, zavartan teljesítettünk, a szünet után azonban sikerült legyűrnünk a félelmeket. Mentálisan nagyot léptünk előre, és az akarásnak volt köszönhető a pontszerzés. Nem csináltam presztízskérdést a meccsből, de érzelmileg más nekem a Fradi, mint a többi ellenfél.

Ha az egész évet nézzük, összességében csalódott a szakvezető, ugyanis az ősz végi hatodik helyezéshez képest visszaesett a csapat teljesítménye. A Rákóczi az első kör után 22 ponttal a hatodik helyen állt a tabellán, a második körben viszont csak 15 pontot gyűjtött a társaság. Emlékeztes volt a pécsi diadal, illetve a Pápa, a Haladás és a Paks elleni győzelem, de sokszor a jó játék sem volt elég a három pont megszerzéséhez.

- Nem úgy sikerült ez a szezon, ahogy elterveztük - folytatta Prukner László. - Jól sikerült a felkészülés, jó formában voltunk, mégsem volt szerencsénk az elején, ami elbizonytalanította a sok fiatal játékot. Nem tudtunk egyenletes, jó teljesítményt nyújtani. Igazából én arra igyekszem a csapatot nevelni, hogy akár idegenben, akár itthon játsszunk, hasonló gondolkodásban a győzelemre törjön. Valószínűleg ez a gondolkodás-átalakítás hosszabb időt vesz igénybe.

 

A kaposváriak abban a szerencsés helyzetben voltak a tavasszal, hogy a helyezésüknek köszönhetően sok fiatal tűzközelbe kerülhetett. Illés János ügyvezető több helyen is kiemelte: a Videoton és a Paks ellen a tizennyolcas keretben tíz, illetve tizenegy 23 év alatti játékos szerepelt, és mindkét mérkőzésen nyolc olyan játékos lépett pályára bajnoki mérkőzésen, aki még nem töltötte be a huszonhármat. A klubvezető azt valószínűsíti, hogy ezek között a fiatalok között több olyan is lesz, akik az ősszel helyet követelnak maguknak a csapatban.

A kaposvári szakmai stáb a Fradi elleni meccs után rögtön nyári szabadságra engedte a játékosokat, ugyanis két és fél hét múlva már el is kezdődik a felkészülés a következő szezonra. Az előttünk álló napokban sok dolga lesz a klubvezetésnek, ugyanis ki kell alakítani egy olyan keretet, amely alkalmas a biztos bennmaradás kivívására, illetve a működés anyagi hátterét is meg kell teremteni. Eredményt ugyanis csak így lehet elérni...

 

Címkék: Prukner, labdarúgó, NB I., hazai, Rákóczi, mérkőzés, bajnokság, sport