Idén immár harmadszor rendezik meg Kaposváron a Nagy Sportágválasztót! Az elmúlt két év kedvező tapasztalatai után május 24-én és 25-én, azaz pénteken és szombaton ismét bemutatkozási lehetőséget kapnak a városban működő sportágak.

Az érdeklődők nem csak információkhoz jutnak majd, hanem ki is próbálhatnak több egyéni sportot és labdajátékot is az Arany úti sportcentrumban. A kínálatban minden eddiginél több, csaknem 40 sportág kap helyet, így például a labdarúgás, a kosárlabda, a röplabda, a jégkorong, az úszás és a golf is.

sportagvalaszto

A rendezvényen nem egyesületek, hanem kifejezetten sportágak mutatkoznak majd be az összefogás, az együtt gondolkodás jegyében. A rendezvényen a röplabdás szekció részeként ott lesz a Fino Kaposvár bajnok és kupagyőztes alakulata és az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es csapata, valamint a Kaposvári Röplabda Akadémia több korosztályos együttese is. Az érkezők kipróbálhatják a röplabdát, totót is kitölthetnek és ajándékokat is kaphatnak a helyszínen. A futballt a Bene Ferenc Akadémia és az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága képviseli majd. Természetesen a többi sportág képviselői is nagyon készülnek, és külön érdekesség lesz az a nyolc és fél méter hosszú, három és fél méter széles és egy méter mély medence, amelyben például búvár-bemutatót is tartanak.
Az első napon elsősorban az óvodás és iskolás csoportokat várják az Arany úti sportcentrumba, szombaton pedig főleg a családok látogatására számítanak az edzők és a versenyzők. Hász András főszervező elmondta: újdonságként osztályok közötti mini olimpiai játékokat rendeznek, pénteken a selejtező, szombaton pedig a döntő szerepel a programban.


A rendezvény mindkét nap 9-17 óráig tart, és nem csak sportolni lehet majd, hanem vérnyomásmérés, életmód tanácsadás és egészséges ételek kóstolása is helyet kap a kínálatban. A szervezők abban bíznak, hogy a fiatalok könnyebben találnak majd maguknak hasznos elfoglaltságot, és az egészséges életmód jegyében kezdik majd meg az új tanévet.


KERETBE
BEMUTATÓK, KÍSÉRŐ MŰSOROK

PÉNTEK        SZOMBAT

10.00            életmód tanácsadás        grandup
10.30            spinning        búvárkodás
11.00            megnyitó        kangoo
11.10            aerobic
11.30            grandup        aikido, battodo
12.00            pilates        ökölvívás
12.30            TRX        TRX
13.00            hot-iron        hot-iron
13.30            vízilabda        vízilabda
14.00            aikido, battodo        zumba
14.30            judo            szinkronúszás
15.00            zumba        aerobic
15.30            ökölvívás        spinning
16.00            szinkronúszás        „Mini Olimpia” eredményhirdetés
16.30    kangoo

Címkék: nagysportágválasztó, érdeklődők, péntek, szombat, Kaposvár