Ennek a kétezer éves játéknak világszerte milliónyi gyermek és felnőtt hódol. A sakk nemcsak az elmét élesíti, de sport, művészet és tudomány is egyben. Az állandó tanulás és gondolkodás, a döntések sorozata jellemzi, akárcsak való életünket.


A szervezők meghívásának eleget téve Kaposvárra látogat Csom István nemzetközi nagymester, aki 1978-ban Buenos Airesben, a magyar csapat tagjaként olimpiai bajnoki címet szerzett. A ragyogó csapatjátékos sakkozó kilenc sakkolimpián képviselte Magyarországot, és nem mellékesen, a bajnoki cím mellett három ezüstérmet is szerzett. A kaposvári Vármegyeháza dísztermében, január 11-én 14 órai kezdettel „Kalandozás a 64 mező birodalmában” címmel tart előadást. Az előadás keretében sakkpályafutásáról, nagy elődeiről, ellenfeleiről, sakktörténeti érdekességekről szól. 15 órakor aztán 25 táblás sakk szimultánt ad, melynek keretében a somogyi sakksport reprezentánsai mellett, ismert közéleti személyiségek, sportolók, színészek, zenészek, politikusok is asztalhoz ülnek.


A szervezők, az érdekesnek ígérkező programra, minden érdeklődőt szeretettel várnak. A szimultánra korlátozott számban külső jelentkezőket is fogadnak, amihez előzetes regisztráció szükséges. Regisztráció: Somogy Megyei Sakk Szövetség, Misetáné Burján Anita elnök (anitachess64(kukac)gmail.com)

Címkék: kapott, szimultán, kiemelt, sakk, hely, sport