A köszöntők után különdíjat kaptak azok a fiatal futballisták, akik kiemelkedően teljesítettek a 2012-es évben.

- Számomra az a fontos, hogy ugyanaz a jellemző legyen minden egyes csapatunknál, amely pályára lép, ami az első csapat filozófiája: küzdelmes, hajtós, szerethető csapat, ez nagyon sokat jelent a futballban - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár elnöke, Horváth Miklós.

Ezzel a gondolattal köszöntötte a megjelenteket a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, Horváth Miklós. Az NB I-es felnőttcsapat őszi szereplése jó példa lehet a fiataloknak: a saját nevelésű játékosok is bekerülhetnek a keretbe, és sikeresek lehetnek.

- Ha van akarat a városban, a város polgáraiban, az edzőkollégákban, és bennetek, akkor lehet eredményt produkálni. Az eredményhez meg lehet találni azt az utat, ahol a saját nevelésű játékosok teret kapnak ahhoz, hogy kibontakoztassák a tehetségüket - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Prukner László.

Kaposvár polgármestere szerint a Bene akadémián a szakmai és az anyagi feltételek is adottak ehhez.

- Meg tudja teremteni azt, hogy van feljebb. Vagyis abban a korosztályban, ahol önök futballoznak és tanulnak, van feljebb, a nemzeti bajnokság első osztályában. Minden városnak ez lehet az igazi ereje - mondta Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

A több mint kétszáz főt számláló Rákóczi-utánpótlás felemás évet zárt, de szép sikereket is elért.

- A Rákóczi nagyon jól, kitűnően szerepelt felnőtt szinten, az árnyékcsapat az NB II-ben, úgy gondolom, nagyot lépett a klub azzal, hogy az utánpótlás is tudta követni a felnőtteket, és NB I-es szinten tudják magukat megmutatni a gyerekek - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár szakmai igazgatója, Botos Antal.

Az ünnepségen az U12-estől az U19-es együttesig három-három labdarúgó kapott különdíjat idei teljesítménye elismeréseként. Az ajándékokat az első csapat saját nevelésű játékosai adták át. Az U19-es együttes kapusa, Rusák Edvárd három díjat is átvehetett.

- Azt hiszem, gazdagodtam, fejlődtem. Jól jött ez a félév, eredményesek voltunk az U19-cel, jó helyen zártuk a szezont. Örültem, hogy be tudtam mutatkozni az NB II-ben az utolsó mérkőzésen, még, ha nem is így terveztem. Mindenképpen kellemes élményekkel zártam ezt a félévet, és szerintem a csapatok is - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es focistája, Rusák Edvárd.

Az elmúlt hónapokban tovább bővült a Rákóczi család: csatlakozott az 5-11 éves korosztály is. A gyerekek a kiskorcsoportos Mikulás-ünnepség előtt tartott bemutató foglalkozáson együtt focizhattak a felnött csapat játékosaival.

- Sikeresnek mondhatjuk az egy évet, eredményesen és jól dolgoznak a korosztályok. Megpróbálunk szoros kapcsolatot kialakítani a kaposvári óvodákkal és iskolákkal, és ugyanezt a környékbeli óvodákkal és iskolákkal is - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár csoportvezetője, Konrád László.

A fiatalok sok tornán részt vesznek majd, hogy kiderüljön, hol tartanak, miben kell fejlődniük.

Címkék: ünnepeltek, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, évzáró, Rákóczi, család, sport