A finálét pénteken 16 órától rendezik a kaposvári városi sportcsarnokban.

A hagyományokhoz híven az előválogatóval kezdődött meg az idei, sorrendben immár 13. kaposvári Látványsport-fesztivál. A 2012-es versengésre 15 helyi csapat jelentkezett, az ő produkciójukat tekintette meg a zsűri a Munkácsy gimnázium tornatemében.

- Különösen mióta a Magyar Látványtánc Sportszövetség égisze alatt elkezdtek versenyezni a csapatok, nagyot emelkedett a színvonal. Azok az edzők, akik ebben dolgoznak, biztos, hogy ismét jó gyakorlatokat fognak hozni. Rengeteg pénzt és időt áldoztak a csapatok arra, hogy ez a fesztivál jó legyen - mondta az ötletgazda, Kaposvár városi sportvezetője, Szerb György.

Ezen a fesztiválon minden résztvevő kaposvári, és a fellépők hosszú heteken át készültek a bemutatóra. Még a kezdés előtt is volt mit finomítani a produkciókon. Az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület az idén is egy igazán látványos gyakorlattal készült.

- Van a lányformáció, egy kis berek az egyesületen belül. A párosok az alapvető versenyekre készülnek, de az amatőrebb, tehetséges táncoslányokkal csináltunk egy produkciót, ami a bulisabb, életérzésebb verziójára megy át a cigány táncnak. Ezt próbáljuk meg visszaadni, amennyire tőlünk telik - mondta az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület táncosa, Simonyi Nikolett.

A Crystal SC fiataljai a tavalyi pókinvázió után a kígyókkal kötöttek közelebbi barátságot.

- Szerintem ez lesz az eddigi legjobb gyakorlatunk. Egy kigyóbővülő elbűvöl minket, neki táncolunk, de végül ő is kígyó lesz, és velünk fog táncolni. A kicsik is nagyon jól beilleszkedtek hozzánk, a birkózó Járfás Luca is velünk van már, nagyon jó a közösség, így nagyon könnyű volt - mondta a Crystal SC Kaposvár táncosa, Kárpáti Kitti.

A kisebbek mellett a középiskolások is felkészültek a nagy erőpróbára: nem csak a Munkácsy, hanem a Táncsics gimnázium is nevezett a vetélkedőre.

- Különböző erőnléti gyakorlatokat csinálunk most, tavaly szaltókat csináltunk. Munkások vagyunk, látszik az öltözetemen is, házakat fogunk éípteni. Az utoló házba bele is bújik, az lesz a háza - mondta a Táncsics DSE Kaposvár táncosa, Győrfi-Bátori András.

Ezt a gyakorlatot, illetve a többit egyaránt láthatják az érdeklődők a döntőben, december 7-én, pénteken 16 órától a városi sportcsarnokban, várhatóan telt ház, 1500 néző előtt. Ahogy már megszokhattuk: a finálé után közönségdíj is gazdára talál majd, és ezúttal is a kapos.hu hírportálon lehet majd szavazni a produkciókra. A honlapon egyébként élőben közvetítjük majd a fesztivált.

Címkék: táncok, 13., látványsport, fesztivál, Kaposvár