Jól indult a kaposváriak újabb hazai rangadója: az ifjúságiak mérkőzését hat fával, 3:1 arányban megnyerte a csapat. Ezután léptek a gurítóállásba a felnőttek. Az első körben Illés Richárd és Földesi Zsolt kezdett a hazaiaknál. Illés ezúttal gyengén teljesített, a helyére beálló Kálny is csak fél szettpontot tudott szerezni, így a sokszoros magyar bajnok Mészáros József könnyed győzelmet aratott. A másik párban viszont Földesi a visszafogottabb kezdés után nem adott esélyt ellenfelének: 579 fáig jutott és 3:1-es szettaránnyal nyert. A második sorban ifjabb Horváth László és Nagy Gergő is szoros párharcot vívott, de végül mindkét pont a vendégeké lett. Ekkor az összesítésben tíz fával vezettek a hazaiak, a megszerzett pontok tekintetében viszont a vendégek álltak jobban.

- Az utóbbi pár meccsel elégedettek lehetünk, mert idegenben nyertünk a Kazincbarcika ellen, itthon pedig megvertük az Erőműt. Most nagyon bizakodó vagyok, remélem, előrébb tudunk lépni. Az dönt igazán, hogyan tudjuk megjátszani a pályát. Sokszor ismeretlen is. Ha jól megfogjuk a végét, nekünk dől ez a meccs - mondta a BKV Előre sportolója, Szentefi Szilárd.

- Remélem, mi döntünk. A rossz kezdés utánn a nulláról indulunk, és bízom benne, hogy megnyerjük a mecscet - mondta a Közutasok Kaposvári TK játékos-edzője, Pintér György.

Az utolsó sorban a korábbi világbajnoki ezüstérmes Pintér György és Sághy Tamás játszott, és mindkét kaposvárinak győznie kellett volna a hazaiak sikeréhez. Sághy végig irányította párharcát, 4:0 arányban nyert, Pintér viszont kikapott, így a mérkőzés 4:4-es eredménnyel ért véget. A Közutasok együttese kilenc forduló után öt ponttal a nyolcadik helyen áll, de a játékos-edző nem lehet elégedett az eddig látottakkal.  

- Nem egészen úgy alakult. Sajnos, gyenge embereink vannak ehhez az osztályhoz. Az egyenlő párharcokat nem tudják a maguk javára eldönteni. Ez majd át fog fordulni, csak lesz-e türelmünk hozzá. A célunk nem fog módosulni. A bennmaradás a célunk, nem állunk most sem kiesőhelyen. Szerintem bennmaradunk, ha vért izzadva is, de bent maradunk - tette hozzá Pintér György.

A korábbi bajnok fővárosiak az idén szerényebb célokkal küzdenek a Szuper Ligában.

- A célkitűzés nem nagyon változott. A bajnokság elején is arról volt szó, hogy a középmezőnyben végezzünk. Nagyobb gondolataink nincsenek, mert az első három-négy csapat nagyon elől van, de a középmezőny még mindig reális - tette hozzá Szentefi Szilárd.

A kaposváriakra a következő fordulóban sem vár könnyű mérkőzés: a fiúk a harmadik helyen álló Répcelak otthonába látogatnak.

Címkék: BKV Előre, Közutasok KTK, hazai, bajnoki, Kaposvár, sport