A forduló rangadójára utazott Székesfehérvárra a Kaposvári KK együttese, melynek valamennyi tagja bevethető volt a korábbi sérülések és betegségek után. A hazaiaknál Juhos Levente hagyta ki az összecsapást részleges bokaszalag-szakadása miatt.

A megszokott kezdőötösök feszültek egymásnak a találkozó első perceiben, s a kihagyott lehetőségeket követően Swanston 2+1-ével vezettek a vendégek. Hendlein három perc alatt két faultot is ütött, de Keller Ákos is hamar feliratkozott a szabálytalankodók közé. Váltotta is őt hamar Lekli József, s mivel Dunn és Spica pontjaival ellépett a Kaposvár, Dzunics időt is kért ekkor. Moore tripláival tartotta a lépést az Alba, Szabó Zsolt pedig egyenlített 14-14-nél. A negyed végéig hiába vezetett újra a Kaposvár, Lekli duplája ismét egyenlítést ért az Albának. Nagyon harcosan kosárlabdáztak a vendégek Swanston pedig rendre betalált, így a 14. percben 22-30-at mutatott az eredményjelző. Szabó Zsolt dupláival zárkózott ismét a hazai alakulat, de Dunn és Spica gondoskodott arról, hogy a kaposváriak örülhessenek a szünet előtt. Sajnos nem sokáig tartott az öröm, mert Wood már a hazaiakat juttatta vezetéshez. Hollis is megszerezte első pontjait, ami tovább lendítette a fehérváriakat. Fekete Ádám időkérése után Swanston három büntetője kellett az egyenlítéshez, de Moore két triplája majd Wood nagy zsákolása már egyértelműen az Alba növekvő fölényét jelezte. Öt pontos kaposvári hátránnyal kezdődött a záró szakasz, Hendlein épp ennyit szerzett, amivel ismét partiban voltak a vendégek, Dunn pedig újra előnyt szerzett a kaposváriaknak. Mindkét csapat óriási erőket mozgósított az utolsó három percben, ahol Szabó Zsolt és Moore triplái beestek, Dunné kimaradt, így a fehérváriak javára dőlt el a forduló rangadója.

Dzunics Braniszlav: - A második félidőben sikerült, úgy játszani, ahogy korábban is szerettünk volna. Ekkor már kevesebb hibával kosárlabdáznunk, a végén pedig egy kis szerencsével a győzelmet is meg tudtuk szerezni.

Fekete Ádám: - Jó mérkőzést játszottunk, melyen a végjátékban több extra hármast is dobtak a hazaiak, akik némi szerencsével, de nyertek. Köszönjük a minket elkísérő szurkolóknak a buzdítást, sokat jelentett a csapatnak a támogatásuk.

Alba Fehérvár-Kaposvári KK 80-77 (21-21, 14-18, 25-16, 20-22)

Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum, 1600 nézõ. Vezette: Vígh P., Hegedûs T., Jakab L.

Alba Fehérvár: Moore (16/15), Wood (15), Hollis (5/3), Szabó Zs. (19/6), Keller Á. (4). Csere: Lekli (10), Bódi (4), Supola (5/3), Medve (2). Vezetõedzõ: Dzunics Braniszlav. Edzõ: Matus Gábor.

Kaposvári KK: Dunn (30/3), Drahoos (-), Swanston (20/6), Hendlein (7/3), Spica (15). Csere: Dávid G. (5), Kiss K. (-), Szõke (-). Vezetõedzõ: Fekete Ádám. Edzõ: Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1-3. 7. perc: 14-14. 12. perc: 22-28. 17. perc: 29-35. 23. perc: 40-41. 27. perc: 52-47. 33. perc: 62-60. 37. perc: 67-72.

Kipontozódott. Kiss K. (a 40. percben).

A képre kattintva percről-percre követheti a mérkőzést!

Percről-percre

Címkék: Alba, percről-percre, Kaposvári KK, közvetítés, mérkőzés, sport