Kovács Márton és Mislai Kristóf első éves serdülőként állhatott dobogóra, a favoritnak számító Orsós Dániel viszont korán búcsúzott. Vajmi Csaba tanítványai legközelebb a juniorok magyar bajnokságán bizonyíthatnak.

Generációváltás zajlik a Ring SC Kaposvár berkein belül. Az elmúlt években magyar bajnoki címeket, Európa-bajnoki érmet és számos sikert elérő sportoló hagyta el az egyesületet, illetve a sportágat, ami azért fájó, mert sok éves szakmai munka érhetett volna be, ha ezek a tehetségek felnőtt szintig eljutva sikeresek lesznek. Nem mindenki teszi azonban fel az életét az élsportra, ami persze lemondással is jár. Vajmi Csaba minden esetre nem esett kétségbe, hiszen új arcok, ifjú tehetségek pótolják a kiesőket. Mislai Kristóf és Kovács Márton első éves serdülőként nyert bornzérmet a korosztályos országos bajnokságon.

- Nagyon nehezek voltak a mérkőzések, és még csak két éve vagyok edzésben, de nem volt rossz a szereplésem. Hát ebben a jó agresszióban kellene fejlődnöm, mert úgy látszik, nem ütöttem eleget ahhoz, hogy a második mérkőzésemet is megnyerjem ezen a napon - mondta a Ring SC Kaposvár bokszolója, Mislai Kristóf.

Mislai Kristóf 38 és fél kilogrammban bokszolt, a kiskunfélegyházi Demeter Istvánt nagy küzdelemben verte meg, majd a legjobb négy között a vecsési Szukics Dominik jobbnak bizonyult nála. Kovács Márton 44 és fél kilóban egyhangú pontozással gyűrte le a debreceni Lakatos Kristófot, ám a döntőbe jutásért Molnár Levente az Edőcs István SE-ből pontozással jobb volt nála.

- Az volt a furcsa, hogy először nem is izgultam, olyan volt az egész bajnokság, mint egy sima pofon-parti, aztán később éreztem, hogy ilyen nagy versenyen még nem voltam és hogy ez más, mint a többi - mondta a Ring SC Kaposvár bokszolója, Kovács Márton.

Az idősebbek a junior, illetve az ifjúsági magyar bajnokságra készülnek, a műhelymunka tehát töretlenül folyik. A profik mellett amatőrök is egyre szívesebben látogatják az edzéseket, és örömteli, hogy vannak jelentkezők a gyengébbik nemből is. A klub idén is delegált válogatott versenyzőt a junior Európa-bajnokságra Tóth Richárd személyében. Van tehát utánpótlás, így Vajmi Csaba vezetőedző nem unatkozhat az év hátralévő részében sem.

Címkék: Vecsés, Ring SC Kaposvár, Vajmi Csaba, boksz, bronzérem, sport