Nem indult túl jól a szezon első találkozója: a kezdés előtt derült ki, hogy Pintér Zsanett  versenyzési engedélyével nincs minden rendben, így a kaposváriak egyik legrutinosabb játékosát nem engedték pályára lépni a játékvezetők. A kezdőcsapatban így a fiatal Fekete Mercédesz személyében újoncot avatott Pálfy Marianna vezetőedző. Rajta kívül a klub két régi-új röplabdázója, Kondor Tímea és Csitári Virág, valamint a Szolnokról igazolt Szívós Ildikó is bemutatkozott a napokban névváltozáson átesett együttesben.

Intő jel volt a találkozó előtt, hogy az ifjúsági válogatott pénteken megverte a Budai XI. csapatát, szombaton pedig szettet rabolt a veszprémiektől. A kaposváriak nagy izgalommal várták első tétmérkőzésüket, és az első percek bizonytalanságai után megnyugodtak, majd átvették az irányítást. Hamar sikerült ledolgozni a hátrányt, és a végén ugyan felzárkózott az ellenfél, de 25:23 arányban az 1. MCM-Diamant nyert.

A térfélcsere után nagyszerűen nyitottak, a mezőnyben pedig kiválóan dolgoztak a somogyi lányok, így nem kellett sokat várni az újabb részsikerekre sem. A második szettet 25:20, a harmadikat 25:21 arányban hozta az MCM, és egy óra alatt ezzel el is könyvelhette első győzelmét az NB I-ben.

- Miután megnyugodtunk, stabillá vált a játékunk – kezdte értékelését Pálfy Marianna vezetőedző. - A nyitásokkal és a mezőnymunkával elégedett vagyok, ez utóbbi játékelemben Szívós Ildikó vezérletével sokszor bravúros dolgokat is bemutatott a csapat. A centerek és szélső-ütők egyaránt pontosan támadtak. Örülök, hogy megvan az első győzelmünk.

A lányok a következő mérkőzésen a TFSE otthonában lépnek pályára, a tisztes helytállás reményében.

Magyar ifjúsági válogatott – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0-3 (-23, -20, -21)

Dömsöd. V.: Szabó P., Éva T.

Kaposvár: Horváth Zs., Szívós, Kondor, Récsei, Harmath, Fekete M. Csere: Csitári (libári), Horváth K. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Címkék: 1. MCM Diamant, női, győzelem, mérkőzés, röplabda, sport