Az egyesület vezetése a nehéz anyagi helyzet és a sok visszavonuló játékos ellenére is benevezte a női és a férfi csapatot az NB I-be, illetve az NB II-be. A pontvadászat a jövő héten rajtol.

A nyári vakáció idején, a kánikula ellenére is szorgalmasan dolgoznak a kaposvári asztaliteniszezők. Sokszor előfordul, hogy a fiatalok délelőtt elkezdik a munkát, és csak késő délután mennek haza. Az edzők szerint a sok munkának meglesz majd az eredménye.

- Ebben a negyven fokos teremben izzasztó volt, mert semmilyen szellőztetési lehetőség nincs. Becsülöm őket, hogy itt voltak. Ez az alapozó időszak, képben kell lenni a fiúknak, lányoknak, és ott kell lenni. Itt az alapoktól kezdjük, akkor is, ha már tudnak pingpongozni. Minmden elemet gyakorlolunk, kezdve például a labdatartással, és a pörgetést tanítjuk, a gyorsat és a hátravitt kezűt és a nyeső játékos ellenit is, amikor nagyon fel kell húzni a labdát, hogy át tudd pörgetni - mondta a Kaposvári Asztalitenisz Club edzője, Kátainé Váradi Gyöngyi.

- Kaposváron már hagyományai vannak, én 30 éve benne vagyok, hogy napi két edzés van júliustól. Eredményt csak így lehet elérni., Langyosan, napi egy rával nem megy. Ha valaki áldoz erre a sportágra, és az alapjai meglesznnek, sokáig élhet belőle - mondta a Kaposvári Asztalitenisz Club elnöke, Bali Tibor.

A 11 esztendős Tollas Vivien a jövő egyik nagy igérete, és ő is szívesen gyakorolja a fontos elemeket.  

- Nekem nem fárasztó. Nyesés. fonák kontra, tenyeres kontra, tenyeres pörgetés - mondta a Kaposvári Asztalitenisz Club versenyzője, Tollas Vivien.

A klubvezetés is készül az új évadra, így a következő szezonban is láthatunk majd NB I B-s női és NB II-es férfi csapatbajnoki mérkőzéseken az Arany úti csarnokban.

- Mindkét csapatot elindítottuk, beneveztük, lesznek változások. Hat-nyolvc évenet eúj csapatot kell építenik, de ezt már szinte megszoktuk. Berdár, Dani és Nemes befejezte nálunk, nem vállaták tovább. Teljesen új csapatot kell csinálni. Marad Major és Bükfa, kiegészülve Okos Balázzsal és egy utánpótlás korúval. Nem annyira rózsás a helyzet. Most fizettem ki a szerelést, 230 ezer forint volt. Kaptunk 400 ezer forint támogatást, 240-et kaptunk késuhez. Az ötödik hónapig már 520 ezer forintot elköltöttünk - tette hozzá Bali Tibor.

A női csapatban Radócsai Diána nem vállalta a további játékot, így Fekete Zsuzsanna és Borda Ilona mellett a helyi utánpótlás reménységeire épít majd a szakvezetés. A pontvadászat augusztus végén kezdődik.

Címkék: női csapat, játékosok, asztalitenisz, változás, utánpótlás, sport