Ezerhétszáz néző (ez szám még a magyar futball elsőosztályban is rangosnak számítana) tapsolta végig a 27 kettesfogat ünnepélyes bevonulását a vadonatúj fiadi arénába. Az Acsa 2001 Kft. által rendeztt C-kategóriás futamon, amely egyúttal a megyei bajnokságba is beszámít, a Koppány-völgye tizenöt falujából érkeztek nézők, de ausztrál, német, osztrák, angol és holland "somogyiak" is végigizgulták a látványos, egésznapos futamot. Ezúttal a házigazdák versenyzőjének, Keppel Gábornak és az általa irányitott lipicai lovaknak nem kedvezett a szerencse, csak a 12. helyre volt elegendő a teljesítményük.

Fiad fogathajtás

Az akadályhajtást a végig kitűnően teljesítő kőröshegyi Balogh Bálint (Kőröshegyi Lótenyésztők Egyesület) nyerte, a fiatal Hartmann Zsolt és a marcali Magyar Zoltán előtt. Magyarnak nemcsak a termete, de a teljesítménye is kiemelkdett a mezőnyből, kiváló vágtával elvitte a vadászhajtásban is a pálmát, így összesítésben az ő fogata kapta a legtöbb serleget. Az akadályhajtásban még Csöme Attila (Kishegyi Lovasklub) Kalamár László (Beremendi Építők SK.) és Szabó Zoltán (Kishegyi Lovas Klub) jó hajtásával szerzett értékes pontokat. A nézők tapsát kiváltó póni hajtást a hatfős mezőnyből egy solti ifjú fogatos, Véghi Tibor nyerte.

A néző- és fogatoscsúcs nemcsak a kiváló szakmai rendezésnek szólt, de a somogyacsai Dreschner Tivadar által készített körmöspacal és babgulyás, valamint a balatoni borok bemutatója már most megalapozta a jövő évi futam jóhírét. Lapunknak Gyurik Attila fiadi polgármester elmondta, a tombolából befolyó kétszázezer forintot a rendezők a helybeli kisiskolások tanévkezdésének segítésére ajánlották föl.

Címkék: nézőcsúcs, részvételi rekord, Fiad, fogathajtás, nyertes, sport