A Fonyódi Petőfi SE szervezésében idén nyáron is nagy erőkkel túrhatták a homokot a az amatőr labdarúgók a sándortelepi strandon. A focikupán összesen tizenöt mérkőzést játszott a résztvevő hat együttes.

- Ez egy országos versenysorozat része szokott lenni, ebben az évben egy önálló torna lett. Nagyon kedvelik a csapatok. Ugye, strandfocinak ez a lényege. A bulihangulat és a sportszerűségről szól ez az egész - tájékoztatott a Fonyódi Petőfi SE szervezője, Bognár Ákos.

A Levszki Zsófia csapatát egy népszerű sportriporter verbuválta össze a tornára.

- Örülünk, hogy ideértünk, igazából elég nehézkesen állt össze a történet ezen a héten, mert senki nem ért rá gyakorlatilag az alapcsapatunkból, úgyhogy ilyen lasszóval  összefogtunk néhány embert, akinek a barátjának a barátja is el tudott jönni - mondta Ambrus Tamás.

Szigetvárról is érkezett csapat a tornára. A Keresztes Lovagok a végső győzelemre is esélyesek voltak.

- Körülbelül hét éve csináljuk ezt a sportot, egyre jobban megy. Most az országos profi ligában is indultunk, délután ott fogunk játszani már. Minél többet gyakoroljuk, annál jobban megy. A Grand Prix-en többször megfordultunk már itt Fonyódon. Nagyon tetszik nekünk ez a pálya - mondta Varga Ervin.

A tornát végül a futsal válogatottakkal felálló Aloha Team nyerte, a második helyen a budapesti Sprint FC végzett, míg a bronzérem a Keresztes Lovagoknak jutott. A házigazda fonyódi együttes a negyedik helyen zárta a viadalt. A gólkirály Sivák Péter lett az Aloha Teamből, a legjobb játékosnak a Levszki Zsófiát erősítő Sasics Miroszlavot válaszották, a legjobb kapus címnek pedig a Sprint FC-s Varró Dániel örülhetett.

Címkék: fonyód, strand, foci, somogy, verseny, sport