Az elmúlt évtizedek szép sorozatát folytatva az idén is lesznek kaposvári indulók az uszonyosúszók világversenyein. Nem unatkozik majd a junior világbajnokságon a 16 esztendős Varga Krisztina, aki öt számban is rajthoz áll, és a váltóval akár a dobogóra is felállhat majd.   

- 50, 100, 200 gyorson és 100 búváron fogok indulni egyéniben, illetve a 4X100-as és a 4X200-as váltóban is. Úgy érzem, a felkészülés jól ment, egyre jobban mentek az edzések - mondta Varga Krisztina.

A 15 esztendős, még ifjúsági korú újonc, Pamuki Dávid kellemes meglepetésre úszta be magát a korosztályos válogatottba.

- Három számban indulok, 50, 100 és 200 méteren uszonyos úszásban. 50 és 100 méteren szeretnék bekerülni a döntőbe. 200 méteren lassú és gyors futam lesz, és szeretném az egyémni csúcsomat megdönteni. Újonc vagyok, egyelőre nem izgulok. Megpróbálom úgy felfogni, hogy ez egy jutalomjáték, megpróbálom felmérni a nemzetközi mezőnyt és minél jobb eredményt elérni - mondta Pamuki Dávid.

A két fiataltól jó szereplést vár Kovács László mesteredző is.

- Kriszti már nem újonc, tavaly ott volt a miskolci EB-n. pamuki Dávid tanulni megy. Bízom benna, hogy a nyolc közé jutnak, Kriszta élete legjobbja pedig talán elég lehet egy éremhez - reménykedett a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE mesteredzője, Kovács László.

Az ausztriai korosztályos világbajnokság adásunkkal egyidőben vette kezdetét, és szerdán este zárul majd.

Címkék: uszonyos úszás, adorján, úszás, sport, kaposvár