A Crystal és a Team Kaposvár fiataljai három, az Ametiszt sportolói kettő, az RGSE versenyzői pedig egy első helyezéssel térhettek haza a rangos viadalról. A felkészítő edzők szerint évről évre egyre magasabb a színvonal, így sokat kell dolgozni azért, hogy komoly sikereket érjenek el ezután is ebben a dinamikusan fejlődő sportágban.

Az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület két arany- és négy ezüstérmet szerzett Szlovákiában. Az első helyet a képeinken látható Mókuslányok című formáció, illetve a Benedek Dávid, Simonyi Nikoletta duó érdemelte ki.

- Komoly tervekkel utazunk ki valójában. Számítottam rá, hogy a két formációnk aranyat hoz haza. Az India egy baklövés miatt végül ezüstérmes lett. A szólól és a duók is jól teljesítettek, náluk nem számítottam az ezüstre - mondta az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület klubvezetője, Jegesné Hornyák Hajnalka.

A lányok felkészítője szerint évről évre egyre színvonalasabb a látványtánc Európa-bajnokság.

- A koreográfiák nagyon tetszettek. Egyre színvonalasabbak, próbálnak ötleteket belecsempészni, jobban odafigyelnek a korográfiusok és az oktatók. Voltak külföldiek is. Rengeteg csapat volt, mindegyik más-más kategória - tette hozzá Jegesné Hornyák Hajnalka.

A Team Kaposvár fennállásának eddigi legeredményesebb időszakát zárta: a klub három produkcióval indult, és mindhárom első helyezést ért el. A Madarak fantázianevű formáció mellett egyéniben Szerafin Luca és Szerb Kata állhatott fel a dobogó tetejére.

- Az Európa-bajnoskág előtt egy héttel egy intenzív edzőtábort tartottunk, és mindent kihoztunk a gyerekekből, csak velük foglalkoztunk, csak az ő produkcióikra koncentráltunk. Sikeres volt, látszott a felkészülés a többi versenyzővel szemben is.
Minden évben új dolgokkal jövünk, a Látványsport-fesztiválra visszük először, ezeket a dolgokat átalakítjuk kicsit, és közben új produkciókat is hozunk. Több tervem is van, szóló és egyéni produkciók, amelyek majd a versenyeken részt fognak venni - mondta a Team Kaposvár edzője, Balázs Barbara.

A Crystal SC versenyzői taroltak az A-kategóriában. A 11 esztendős Minich Lídia az Első nap című produkcióval érddemelte ki az aranyérmet.

- Erős volt a mezőny, a nagy meleg ellenéáre is jól sikerült a gyakorlat. Versenyeken is ez a szabadgyakorlatom, és kis átalakítással ez a látványtánc egyéni gyakorlatom - mondta a Crystal SC Kaposvár sportolója, Minich Lídia.

Lídia klubtársai közül korosztályában Németh Dorina és Kárpáti Kitti egyaránt Európa-bajnok lett. A Kaposvári RG SE párosa, Zachariás Luca és Csonka Bianka ugyancsak a legjobbnak bizonyult versenyszámában.

Címkék: Léva, Team Kaposvár, aranyérem, Crystal SC, verseny, sport