A júliusi ausztriai junior világbajnokságra a Középület-kivitelező Adorján SE két reménysége, Varga Krisztina és Pamuki Dávid vívta ki a részvétel jogát. Kovács László mesteredző tanítványai a városi fürdőben megrendezett korosztályos országos bajnokságon biztosították be helyüket a válogatottban.

A 15 esztendős, még ifjúsági korú újonc, Pamuki Dávid kellemes meglepetésre úszta be magát a korosztályos válogatottba.

- Természetesen erre a tavalyi hazai EB után gondoltam, és ezért dolgoztam. Ez már a diákolimpián szóba jött, ami februárban lett volna, de elhalasztották. Ott 2 mp-cel mentem rosszabbat, minta  szintidő. Felkészültem az ob-re, és az volt a cél, hogy megszerezzem a szintidőt,. Végül legjobb másodikként kerültem be a válogatottba - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE sportolója, Pamuki Dávid.

A fiatal tehetség három számban, az 50, a 100 és a 200 méteres gumiuszonyos gyorsúszásban indul majd a világbajnokságon.

- Mindenképpen a 200 méteren kell nagyon odafigyelnem, ott lesz a legnagyobb eséylem. Az alapelvárás a döntőzés minden számban, és minél jobb eredményt szeretnék elérni. Ez nekem még tanulóverseny, de jó felkészülés lesz a további világversenyekre - tette hozzá Pamuki Dávid.

A 16 esztendős Varga Krisztina tavaly már részt vehetett az Európa-bajnokságon, és az idén is bizonyította, hogy helye van a válogatottban.

- Nagyon jól skerült az ob, minden számban egyéni csúcsot úsztam, és négy egyéni számban jutottam ki a vb-re, és emellett még két váltószámban úszok a világbajnokságon, a 4x100 és a4x200-as váltóban. Azért számít, hogy van már rutinom, tavaly már megtapasztaltam, milyen a légkör. Döntőt várok magamtól minden számban, és reméljük, sikerülni is fog - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE sportolója, Varga Krisztina.

Kovács László meteredző hozzátette: a klubvezetés fő célja, hogy a két versenyző valóban ott legyen a vb-n.

- Mint minden sportegyesület, mi is nehéz helyzetben vagyunk. A szponzorok elfogynak lasssan, mi azért dolgozunk, hogy a két versenyző kijusson a vb-re. Ők megtették a magukét, és mellé kellm tenni jó pár eurót, szponzorokat keresünk, akik segítenek ebben - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE mesteredzője, Kovécs László.

A junior világbajnokságot júliusban rendezik Grazban.

Címkék: uszonyos úszás, adorján, úszás, sport, kaposvár