Sikerre éhes fiatalok mérték össze egymással a gyorsaságukat a hétvégén a kaposvári városi fürdőben. Az Adorján SE hagyományos tavaszi nemzetközi versenye ezúttal a serdülő és a junior korosztály magyar bajnoksága is volt. Varga Krisztina nyolc számban is rajthoz állt.

- Ez az év legfontosabb versenye, ez a saját országos bajnokságom, itt kell a legjobban teljesítenem az összes verseny közül. Válogatott keretben benne vagyok, még egy szintet szeretnék megúszni, és Grazba megyek a vb-re, a junior vb-re - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE úszója, Varga Krisztina.

- Egyértelműen ez a serdülők fő versenye, fel lettek készítve, a junioroknak itt is jól kellene úszniuk, és bízom benne, hogy a terveknek megfelelően szerepelnek majd, és olyan időket úsznak, amit a nemzetközi mezőnyben tovább tudunk majd fejleszteni - tette hozzá a mesteredző, Kovács László.

A kétnapos versenyre az ország legjobbjai neveztek, így a korábbi világbajnok kecskeméti Juhos Gergely is tehetséges fiatalokkal érkezett.

- Nagyon biztakodó vagyok, mindkét korosztályban az élvonalban van pár versenyzőm, a junioroknál egy ifi korú versenyzőm is indul, akitől bajnoki címet várok - árulta el a Bács Víz KVSC vezetőedzője, Juhos Gergely.

A kaposváriak ezúttal is megmutatták, hogy ott a helyük az ország legjobbjai között. A junior mezőnyben Varga Krisztina, a serdülők között pedig Fazekas András szerzett jó néhány aranyérmet. A válogatottba Varga Krisztina mellett Pamuki Dávid is bekerült. A jövő reménységei ugyancsak jól teljesítettek az 50 méteres medencében. Kovács László mesteredző és Hajdu Sándor tanítványai az összesített eredmények alapján mindenkit megelőztek, így 2012-ben is itthon maradt a Középület-kivitelező Kupa.

Címkék: uszonyos úszás, adorján, úszás, sport, kaposvár