A rangos viadalon a legjobb hat-hat magyar leány és fiú együttes száll harcba az 1. MCM-Diamant Kupért. A mezőnyben ott lesz a két kaposvári csapat is, és a fiúk az aranyérem várományosainak számítanak.

A sikeres juniordöntő után két héttel újabb rangos utánpótlás tornának adhat otthont a somogyi megyeszékhely. Az Országos Ifjúsági Kupa döntőjét a Kaposvári Röplabda Akadémia rendezi, közösen a város két felvevő egyesületével, a Finoval és a BITT-tel.

A kaposvári lányok és a fiúk ebben a korosztályban is eljutottak a döntőig, így várhatóan ismét telt ház előtt vívják majd mérkőzéseiket.

- Szerintem a motiváció ugyanaz, bár más teljesen a csapat. Ugyanúgy készülünk, mint a juniorra, reméljük, az eredmények is ugyanúgy alakulnak. Szerertnénk megcélozni a dobogót, de inkább a döntőt - mondta a Kaposvári Röplabda Akadémia sportolója, Szarka Vivien.

A kaposvári lányok hosszú évek óta együtt játszanak, így az összeszokottság lehet az egyik fő erényük.

- Találkoztunk már a Vasassal és a TF-fel is. szerintem a Vasas és a Békéscsaba, akire a legjobban oda kell figyelni - tette hozzá Szarka Vivien.

A Gergye Rolanddal felálló fiúcsapat ezúttal elsőszámú favoritnak számít, és a junior-bronzérem után most fényesebb éremre vágyik.

- Nekünk tulajdonképpen a libero kivételével ugyanaz lesz, az ellenfeleknél viszont az idősebb játékosok nem lesznek itt, így mindenképpen szeretnénk nyerni - mondta a Kaposvári Röplabda Akadémia edzője, Varga Péter.

A program pénteken 14 órakor a csoportmérkőzésekkel indul a Táncsics gimnázium sportcsarnokában. Szombaton 10 órától a középdöntők és az elődöntők következnek, vasárnap fél 9-tól pedig a helyosztókkal zárul a küzdelem. A belépés ingyenes.

Címkék: Táncsics, ifjúsági, országos, röplabda, kupa, sport