Vidám hangulatban telnek a levezető edzések a kaposvári vízilabdásoknál. Van ok az örömre, hisz a klub történetének legjobb eredményét érte el Bereczki Miklós csapata.

- Amikor Pesten vagyok, találkozom játékvezetőkkel, sporttársakkal, különböző edzőkkel, akkor azért mindenki megemlíti és gratulál. Nem gondolták ők sem, hogy így alakul ez az évünk, úgyhogy mindenhol csak elismeréssel szólnak rólunk - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub játékos-edzője, Bereczki Miklós.

A csapatkapitány abban bízik, hogy a gárda együttmarad.

- Bízom benne, hogy minél több ember tud maradni a következő évre. Meglátjuk, most még folynak a tárgyalások. Hamarosan mindenkinek választ kéne adnia a jövőjével kapcsolatban, aztán majd kiderülnek a dolgok - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub csapatkapitánya, Balogh Zoltán.

A kaposváriak két légiósa, az amerikai Snyder (sznájder) és a horvát David Burburan már hazautazott. Megtartásukra kevés az esély. Gyurováth Tamás viszont biztosan marad. A KVK meghatározó játékosa jövőre még jobb eredményt szeretne elérni.

- Most erre a kérdésre nehéz választ adni, mert egyből az edzőm már rosszul van ettől, hogy meghatározó játékos, de jól esik köszönöm szépen. Úgy gondolom, hogy nagyon jó szezont zártunk, a végén kijött az elvégzett munka, hogy mennyit ért, jövőre nehéz dolgunk lesz, hogy ezt az eredményt tudjuk überelni, de mindenképpen azon leszünk, hogy a nyolcba kerüljünk - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub sportolója, Gyurováth Tamás.

Bereczki Miklós játékos-edző szerint Nagy Péter kapus, és két helyi fiatalember, Juhász-Szelei Norbert, illetve Maár Róbert is átlagon felüli teljesítményt nyújtott.

- Hát kemény... Küzdelem, úszás, verekedés, pofonok, olyan igazi centermunka - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub sportolója, Maár Róbert.

Röviden így foglalta össze saját szezonját a kaposvári center. Csapattársa, Horváth Dávid szerint a közönségnek is oroszlánrésze van a sikerekben.

- Nagyon sokat köszönhetünk a közönségnek is, mert azért megmutattak, hogy nem lehet minket félvállról venni, pláne itthon. Ezt a közönség is bebizonyította. Úgy érzem, hogy próbálkoztunk mi is nagyobb csapatok ellen szépen helytállni - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub játékosa, Horváth Dávid.

A KVK remek szezonjának köszönhetően a szurkolók jövőre is OB I-es együttesnek tapsolhatnak majd a Városi Fürdőben. Hogy a keretben milyen változások lesznek, arról egyelőre még csak találgatások vannak. A kaposvári klubvezetés mindent megtesz azért, hogy a csapat a mostanihoz hasonló erősségű állománnyal vágjon neki a következő bajnoki idénynek.

Címkék: Kaposvári Vízilabda Klub, Bereczki Miklós, edzés, évértékelő, vízilabda, sport