A nagy múltú felkészülési röplabdatornát ezúttal is Somogyjádon rendezték meg, és összesen 15 együttes lépett pályára.

A Somogy Megyei Röplabda Szövetség hagyományos téli küzdelemsorozatára tíz férfi és öt női csapat nevezett. A somogyjádi sportcsarnokban kialakított két pályán a második versenynapon is egymást érték az izgalmas mérkőzések. A Kaposvári Röplabda Akadémia három együttessel is szerencsét próbált a tornán.

- Reméljük, minél több sikerünk lesz. Az előző fordulóban egyet nyertünk és egyet vesztettünk, most próbáljuk összekapni magunkat, és lesz, ami lesz. Érződik, hogy többet ejtenek, jobban megmozgatnak minket, de próbálunk minél jobban teljesíteni - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia játékosa, Nagy Gábor.

Ezen a viadalon a fiatal és az igazán rutinos csapatok is összecsaphattak egymással.

A jó erőkből álló Búzavirág SC győzelmi reményekkel lépett pályára a Kovács Rezső Kupán is.

- Az első napon simán nyertük a csoportot, ma van a hármas döntő, és az első meccsen egy hajszállal, egy rossz nyitással kikaptunk - mondta a Búzavirág SC játékosa, Hervai Tibor.

A kaposváriak végül a harmadik helyet szerezték meg a Bonyhád és az Egyetem mögött. A fiúk a tavasszal a megyei bajnokságban is szeretnének jól teljesíteni.

- Szerényen csak annyit tudok mondani, hogy első helyen állunk, és ha nem jön közbe semmi probléma, szeretnénk megtartani az első helyet - tette hozzá Hervai Tibor.

A nők között az öt csapat körmérkőzéssel döntött a helyezésekről. A kaposfüredi együttes, amely rutinos, NB-I-et is megjárt játékosokból áll, az idén immár ötödik alkalommal nyerte meg egymás után a vándorserleget a pécsiek és a bonyhádiak előtt.

Címkék: Kovács Rezső-kupa, Somogy Megyei Röplabda Szövetség, program, mérkőzés, röplabda, sport