Rákóczi Stadion, kedd délelőtt, 9 óra 10 perc. A déli oldalon még hó fedi a füvet, a játéktér északi felén azonban már szorgosan dolgoznak a pályamunkások és a kaposvári Építői- és Faipari Szakképző Intézet labdarúgó-tagozatos diákjai.

"Agócs Attila igazgató úr segítségét kértem, és rögtön az első szóra már 20-25-03 gyermeket le is küldött és ők segítenek a mai naptól" - mesélte a Kaposvári Rákóczi FC létesítményvezetője, Köves Roland.

A pálya területe összesen hétezer négyzetméter, bőven lesz mit ellapátolni a diákoknak.

"Itt most az idő szűkössége miatt - ugye jövő héten ligakupa, illetve egy Magyar Kupa mérkőzés vár az első csapatra - a centerpályát kell hómentesítenünk. Ez a nagy mennyiségű hó nem szerencsés, ha ráolvad, utána akkor sártenger lesz, úgyhogy mindenképp ettől meg kell könnyítenünk a pályát" -  tette hozzá a létesítményvezető.

A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U17-es csapatában futballozó Beiszer Gábornak még havat lapátolni is nagy élmény a Rákóczi Stadionban: "A többiek nem örültek neki, én örültem, mert még nem voltam itt a Rákóczi pályán, most vagyok itt először. A többiek nem örültek neki, én örültem, mert még nem voltam itt a Rákóczi pályán, most vagyok itt először" - tette hozzá. Beiszer Gábor szerint a hólapátolás edzésnek is tökéletes.

Az építőipari tanulói mellett a hivatásos pályamunkások is megkezdték a hómentesítést a stadionban.

"Megmondom őszintén, hogy nagyon nehezen tudtuk megbontani a havat, mert azért elég sok hó esett. Mindent megteszünk azért, hogy a Rákóczi teljesen felkészülten menjen a meccsekre" - árulta el Czabula Ferenc pályamunkás.

A pályamunkások szerint a játéktéren levő hónak egy idő után már nem marad hely a kapuk mögött. Várhatóan így egy teherautó, valamint egy kisebb traktor is segítségükre lesz a következő napokban, és természetesen az építős diákok is készen állnak az újabb bevetésre. Ha a munkálatok jó ütemben haladnak és több hó már nem esik, akkor a Rákóczi futballistái jövő héten szerdán már a Pápa elleni ligakupa meccsüket is a stadionban játszhatják.

Címkék: , nb1, rákóczi, foci, sport