Jó eséllyel pályázik a nyolc közé jutásra a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese a Magyar Kupában. A somogyiak a Pécs elleni első mérkőzést idegenben nyerték meg öt ponttal, így holnap este, hazai pályán bebiztosíthatják a negyeddöntős szereplést.

A kaposváriak emlékezetes meccset vívtak szomszédvári riválisukkal a múlt hét közepén. A Josh Wilson nélkül felálló együttes a harmadik negyed után már 18 ponttal vezetett a Mecsek alján, és végül 88:83 arányban jobbnak bizonyult. A csapat egyik legjobbja, csakúgy, mint a szombati, Szolnok elleni bajnokin, Kiss Kornél volt.


A Kaposvári KK játékosa azt mondja: elég kemény mérkőzés volt sok ütközéssel, faulttal. Örülök, hogy tudtunk nyerni, azt viszont sajnálom, hogy a tetemes előnyünket leadtuk, de így is kedvezőbb helyzetben várjuk a mérkőzést.


A kaposváriak a kiharcolt előny ellenére is kemény küzdelemre és nagy taktikai csatára számítanak a visszavágón.
- Megmutattuk ezt Pécsen, kettő-kettő védekezéssel készültünk ellenük, ezt megoldottuk, dobott ugyan Doyle extra kosarakat, de ezt mindig meg tudja csinálni. A sikerhez az is kell, hogy nagyobb nyomás alatt tartjuk az irányítót, így könnyebb a védekező játékosoknak mögöttük is - mondja a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.


A Kaposvár - Pécs kosárlabda rangadó szerdán 18 óra 30 perckor kezdődik a városi sportcsarnokban. A csapattal kapcsolatos friss hír, hogy megérkezett kaposvárra az új irányító. A 23 esztendős Kwadzo (kvadzsó) Ahelegbe már edzésbe is állt, és a remények szerint a szombati, Nyíregyháza elleni bajnokin be is mutatkozhat új állomáshelyén.

Címkék: jó esély, jutás, nyolc közé, kaposváriak, KKK, kosárlabda, sport