A fiúk nem csak a taktikára, hanem az erőnlétre is odafigyelnek – ez lehet a szép sikerek egyik titka.

Jó erőben vannak a Fino röplabdázói. A csapat például ennek is köszönheti az elmúlt hónapok remek sikereit. Demeter György vezetőedző akár hátra is dőlhetne a tabellát nézegetve, de a fiúk jól tudják: minden egyes meccsen sokat kell tekerni a sikerekért. Éppen ezért a bajnokcsapat tagjai is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az erőnlétre.

"Röplabdában terhelik a legjobban az ízületeket a csapatsportágak közül. Minden egyes érkezésénél hihetetlen nagy nyomás nehezedik a térdekre, bokákra, és ezeket nekünk meg kell erősítenünk a szalagjainkkal és az izomzatunkkal. Nagyon fontos az erőnléti edzés, külföldön is heti 2-3 alkalommal erőnléti edzésen vettünk részt. Gyuri bácsi is sokat volt külföldön, az ő tapasztalatai alapján is készülünk" - mondta a Fino csapatkapitánya, Geiger András.

A Fino legénysége nem csak fut a győzelmek után, hanem be is söpri azokat. A csapat kedden este bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

"Mindenképpen a februári kupadöntő áll a középpontban. Addig még vannak bajnoki mérkőzések, de az erős csapatok elleni mérkőzéseinket már letudtuk. A kupadöntő van fókuszban, jó úton haladunk, jó munkát végzünk, és bízom benne, hogy addigra sikerül a csúcsformát is beidőzíteni" - tette hozzá Geiger.

A kaposváriak régi-új feladója, ifjabb Laszczik Iván egyre jobb formában érzi magát: "Megmondom őszintén, nehéz volt felvenni a ritmust, mert elég gyorsa a játék, ami megköveteli a jó formát és a pontosságot. Elég sokat kell edzeni ahhoz, hogy meglegyen" - tudtuk meg a játékostól.

A saját nevelésű játékos azt mondja: egy szervezett, dinamikus, gyors gárda tagja lett, amelyben jó hangulat és remek közösség. A sikersorozat pedig a hétvégi szolnoki bajnoki folytatódhat. "Úgy gondolom, minden mérkőzés kötelező jellegű. Az a cél mindig, hogy 3-0-ra győzzünk" - tette hozzá Laszcik.

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a hetedik helyen álló szolnokiak otthonában.

Címkék: geiger, helyi, fino, röplabda, Kaposvár, sport