A futballpálya formájú torta ezúttal sem hiányzott az asztalról a kaposvári Mézga Pek-Snack Focisuli 16. születésnapi rendezvényén. A Közgazdasági szakközépiskolában tartott ünnepségre az egyesület labdarúgói és szüleik is hivatalosak voltak.

mézga szülinap


- Nagyon sok új kisgyerek van, tehát ők egy rövid értékelést kapnak arról, hogy mi történt a múltban a focisuliban, és természetesen a 2011-es évet is kiértékeljük. Majd pedig előretekintünk, 2012-ben szeretnénk nagyon sok meghívásnak eleget tenni és tovább népszerűsíteni a városunkat - mondta a Kaposvári Mézga Pek-Snack Focisuli klubtulajdonosa, Horváth János.

Az ünnepség elején megemlékeztek az egyesület két korábbi játékosáról is, akik tragikus körülmények között, autóbalesetben vesztették életüket. Horváth János köszöntőjében a vidám pillanatokat is felidézte: szó esett többek között Gosztonyi András Franciaországban szerzett aranycipőjéről, és a Real Madrid legyőzéséről is. A klubvezető külön kitért a Rákóczival való jó kapcsolatra is.

- A legbüszkébb vagyok arra, hogy a Kaposvári Rákóczival szoros az együttműködésünk, és azok a tehetséges fiatalok, akik ezidáig idézőjelben az ország más területére mentek, azok most odakerülnek és ott probálnak a városnak a megyének dicsőséget szerezni - tette hozzá Horváth János.

Szokták mondani, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Proszenyák Máté épp a Rákócziból igazolt a Mézga Focisulihoz.

- Idén kerültem év elején a Mézgához, azelőtt én három évet játszottam a Rákóczinál. Én Nagykanizsán lakok. Az az igazság, hogy örülök, hogy idekerültem. Jól érzem magam, jó a csapat - mondta a Kaposvári Mézga Pek-Snack Focisuli játékosa, Proszenyák Máté.

A szülinapi rendezvényen különdíjak is gazdákra találtak. Minden korosztályban jutalmat kaptak a legszorgalmasabb játékosok. Az U13-asoknál Böröczi Balázs és Szántó Bence részesült elismerésben. Bence már azt is tudja, mi kell ahhoz, hogy a jövőben még sikeresebbek legyenek.

- Szerintem az kell, hogy a csapatkapitány összetartsa az embereket, a csapatot és egy jó bemelegítés meg olyan feladatok, amikkel tudunk fejlődni - mondta a Kaposvári Mézga Pek-Snack Focisuli játékosa, Szántó Bence.

A téli felkészülés alatt bőven lesz idejük fejlődni a mézgásoknak, ugyanis komoly erőnléti edzések várnak rájuk.

- Szívesen csinálják. Tudomásukra adtuk, hogy ez kell a labdarúgóknak, nemcsak a labdás edzések, hanem az erőnlét is. Nagyon fontos, hogy más izomzatokat is megmozgassanak - mondta a Kaposvári Mézga Pek-Snack Focisuli erőnléti edzője, Göltl János.

A focisuli növendékeire a bajnoki mérkőzések mellett idén is több rangos nemzetközi torna vár. Az egyesület rendezvényei közül pedig 2012-ben sem marad el a rongyfoci fesztivál és a farsangi kupa. Ha a fiatalok fejlődése töretlen marad, akkor a 17. születésnap alkalmával is lesz majd mit ünnepelni.

Címkék: ünnepeltek, 16 éves, szülinap, mézga, focisuli, sport