Döntetlenekben gazdag, néhol keserves, időnként viszont közönség-szórakoztató őszt zárt a Rákóczi futballcsapata. A téli pihenő után mindenki tiszta lappal vághatott neki a munkának.

- Én azt gondolom, lényeges mozgás nem várható a keretben. Volt egy felfelé mozgás, öt játékost felhoztunk az NB III-ból. Ennek lesz egy másik oldala néhány nap múlva, amikor keretszűkítés lesz, mert ha öt fővel nőtt a keretünk, legalább annyival csökkentenünk is kell - mondta a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezetője, Illés János.

Próbajátékosok persze ezúttal is érkeznek majd, a sorsukról a szakmai vezetés dönt a már ismert szempontrendszer alapján. A bajai Domokos Bálint a középpályára jelenthet erősítést, és az NB III-as csapat legjobbjai is élni szeretnének a lehetőséggel. Sisa Tibor vezetőedző abban bízik, hogy mindenki előrelép majd a folytatásban.

- Fő cél, hogy a fejlődésük töretlen legyen, egyénileg és csapatban is lépjünk előre. Ligakupában nyolc közé jutás megvan, jó lenne előrébb lépni, és a bajnokságban is. A Magyar Kupában ugyan nehéz a dolgunk, de meg kell próbálni a Debrecen ellen, de ez még messze van - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Sisa Tibor.

Illés János ügyvezető elnök azt mondja: a fiúk nyugodt körülmények között készülhetnek a tavaszi folytatásra.

- Pillanatnyi helyzetünk az, hogy nem tartozunk fizetéssel és prémiummal egy játékossal sem. Az előttünk álló időszakban keletkezhetnek likviditási problémáink, ha a bevételeink nem olyan ütemben érkeznek, ahogy azt mi terveztük. Van szponzori bevételre is lehetőségünk, ami nem biztos, hogy pontosan időre teljesül. A célkitűzések nem változtak. Jó középcsapat szintre kell kerülnünk, és megnyugtató módon, veszélyérzet nélkül, a kiesés rémétől nem fenyegetve kellene eredményesen játszanunk. A keret adott, a lehetőségeink megvannak, a felkészülésen múlik ez szerintem - tette hozzá Illés János.

További bevételt jelenthet a játékoseladásból befolyó pénz, konkrét ajánlat azonban még mindig nem érkezett egy futballistáért sem. A Vasas viszont még mindig több millió forinttal, Farkas Zoltán árával tartozik a Rákóczinak - tette hozzá a klubvezető.

Címkék: Illés János, helyi hír, felkészülés, Rákóczi, labdarúgás, sport