Ha sikerülne mindkét riválist megverni, akkor a fiúk továbbra is jó eséllyel pályáznának a nyolc közé kerülésre.

Négy vereség után háromszor győzött egymás után a KKK az új évadban, a legutóbbi, székesfehérvári kirándulás pedig papírforma-eredménnyel ért véget. A fiúk a kilencedik helyről várják a decemberi folytatást, és a papírforma alapján most újabb nyerhető mérkőzések következnek a sorban.

- Mindenképpen úgy gondoljuk, hogy a következő két mérkőzésünket nyerni kell ahhoz, hogy a kitűzött célt teljesítsük. Szeretnénk karácsony után is versenyben lenni a nyolc közé jutásért. Egészen jól alakul a csapat, egyre több dolog látszik abból, amit edzéseken gyakorolunk. Védekezésben még akadnak javítani valók, de ha így folytatjuk, bármelyik csapat ellen győzelmi reményekkel léphetünk pályára - mondja a Kaposvári KK csapatkapitány, Szőke Balázs.

A csapatkapitány hozzátette: ugyancsak nagy előrelépés, hogy már a fiatalok is egyre jobban teljesítenek az edzéseken és a mérkőzéseken. A hétvégén az utolsó előtti helyen tanyázó Debrecen lesz az ellenfél. Most volt náluk egy edzőváltás. Eddig egyszemélyes csapat volt, az irányítójuk dobott mindig 20-30 pontot. Kielemezzük őket, és felkészülünk belőlük, majd várhatóan meg is fogjuk őket verni.

A hajdúságiak a bravúr reményében készülnek Kaposvárra.

A Factum Sport Debrecen ügyvezetője, dr. Takács Endre telefonon elmondta, hogy mindenképpen szoros mérkőzést várok ezen a rangadón. Van néhány csapat, amely hozzájuk hasonló játékerőt képvisel, a Kaposvárt is ilyennek tartja, nagy csatát és jó mérkőzést vár.

A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Címkék: Szőke Balázs, mérkőzés, Debrecen, KKK, kosárlabda, sport