Továbbra is kiváló műhelymunka folyik a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola cselgáncs szakosztályában.

- Legutóbb egy magyar bajnokságon voltam Győrszentivánban és első helyezést értem el. Sokat készültem, de különösebb taktika nincs. Igazából én a kombinációt, kombinált dobásokat szeretem a legjobban és azzal is nyertem  - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola cselgáncsozója, Nádasdi Lili.

- Az U23-as magyar bajnokságon igen meglepődtem, de nagyon örültem neki, hogy első lettem. Itt a felnőtt országos bajnokságon viszont nem vártam semmilyen eredményt, mert beteg voltam, de így sikerült, úgyhogy annak nagyon örültem - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Kárpáti Emese.

A felnőttek között bronzérmet szerző Kárpáti Emesével edzője, Böröcz Zsolt is rendkívül elégedett volt.

- Ő valami hihetetlen nagyot fejlődött és óriási bravúr amit véghez visz. Félévről-félévre nagyon nagyot fejlődik, úgyhogy én úgy gondolom, most az U23-ban lett magyar bajnok, de idő kérdése, hogy felnőtt első osztályú magyar bajnokunk legyen és én ezt ő benne látom - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola edzője, Böröcz Zsolt.

Kárpáti Emese mellett Tóth Patrícia érte el a legnagyobb sikereket a leányok között. A fiatal cselgáncsozó dobogós helyeken végzett az Európa-kupa versenyeken, sőt Zágrábban győzni is tudott. Emellett az ifjúsági Európa-bajnokságon az előkelő ötödik helyen zárt. Patrícia legutóbb az országos csapatbajnokságon szerepelt, ahol kisebb térdsérülése ellenére is ezüstérmet szerzett.

- Lehetett volna sokkal jobb is, igazándiból nem most voltam a legjobb formámba, jó formáim inkább tavasszal jöttek ki az Európa kupákon meg az Európa bajnokságon - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola cselgáncsozója, Tóth Patrícia.

A lányok mellett a kaposvári fiúk is bizonyítottak a tatamin. Fábos Kristóf és Kornya Krisztián serdülő magyar bajnok lett súlycsoportjában, és Galambos Milán is aranyéremig menetelt Diák A kategóriában.

- Úgy volt, hogy lementünk kicsit, bokázgattam, próbáltam kaszálós csípőt, aztán ilyen egy percnél el tudtam dobni kaszálóval - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola cselgáncsozója, Galambos Milán.

- Négyszeres magyar bajnok lettem most. A döntőig rendesen nyertem a meccseimet ipponokkal, és a döntőben várt rám az egyik nagy ellenfelem és vele mentünk egy ikszes meccset végig, hosszabbításban engem hoztak ki - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Fábos Kristóf.

- Nagyon ki szeretnék jutni az olimpiára, ez minden álmom. És szerintem minden sportolónak, élsportolónak, aki már élsportoló, mindenkinek van egy álma, hogy kijusson ilyen nagyobb versenyekre - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Kornya Krisztián.

Amennyiben a kaposvári dzsúdósok a jövőben is hasonlóan teljesítenek, akkor valóban elérhető közelségbe kerülhet számukra az olimpiai kvóta megszerzése.
Mindehhez persze akaraterő, kitartás, számtalan edzés és egy-egy jó időben bevitt ippon is szükséges.

Címkék: bajnokok, szakosztály, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, évértékelő, cselgáncs