Pécs és Budapest között 2011. november 9. és 13. között fut zajlik majd a „Schirilla György 5 napos futása a cukorbetegekért” elnevezésű nagyszabású sport rendezvény.

Schirilla


- Futásom célja, hogy az útba eső lakott területeken mozogni vágyók csatlakozzanak hozzám határtáblától határtábláig, valamint felhívjam a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére és az egészséges életmódra - nyilatkozta a hosszútávfutó. Az 5 nap alatt összesen 33 városon és lakott területen halad át, köztük somogyi településeken is így az útvonalak között lesz pl. Pécs, Dombóvár, Ságvár, Siófok, Tihany, Zirc, Győr, Oroszlány, Tatabánya, ahol a futásról beszámolót is tart.
A rajtot a pécsi „Alapítvány a Diabeteses Gyermekekért és Fiatalokért”közreműködésével szervezik. Schirilla György a pécsi Széchenyi térről indul.
- 2011. november 12-én, 11 órakor, Győrben befutok egy diabetes konferenciára, majd Budapesten a Syma rendezvény központban fejezem be az öt napos futást. Itt az érdeklődők körbefutják velem a rendezvénycsarnokot, majd a szalagokkal ékesített kopjafát átadom Erős Antóniának - zárta a távfutó a program ismertetését.

Schirilla György a téli úszás sorozata után, már 12. éve rendszeresen fut a rászoruló gyerekekért. Idén már másodszor indul a cukorbetegeket segítő futásra, most a Nemzetközi Diabetesz Világnap Alkalmából.

Címkék: cukrobeteg, távfutó, György, Schirilla, Somogy, sport