Az érintett egyesületek vezetői a jó megoldásra törekednek, a cél ugyanis egyértelmű: az elmúlt évtizedek eredményességének megőrzése.

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a sportbizottsági ülés: Dér Tamás elnök a világbajnoki bronzérmes kajakozót, Horváth Lillát köszöntötte. A víz a folytatásban is főszerepet kapott: a testület a helyi úszó és uszonyosúszó sportág helyzetéről tárgyalt.  

A két úszósportág és az uszonyosúszó sportág mellé a város áll oda. Sokan támogatják az Adorjánt, de más sportágakhoz hasonlóan a város itt is fő támogatóként jelenik meg - a kaposvári sportbizottság elnöke, Dér Tamás.

A városi fürdőben nem csak az úszók és az uszonyosúszók, hanem a vízilabdázók, a szinkronúszók és a kajakosok is tréningeznek. Ugyanis sok a gyerek, és ha kevés a hely, az a minőség rovására megy - mondja Kovács László mesteredző, aki szerint más problémákkal is szembe kell nézni: az iskolák egyre jobban elzárkóznak az elől, hogy kettő órára lehozzák a gyerekeket. Tanórák és különórák vannak, így csak délután és este tudnak edzeni.

A sportiskolás úszók az elmúlt években egyre jobb eredményeket értek el, és most is a jó megoldásra törekednek.

A sportbizottság mai ülésén a 6-10 éves leányok tehetséggondozó programjának támogatásáról is döntött. A beadott pályázatok alapján négy helyi egyesület részesül támogatásban, összesen 368 ezer forint értékben.

Címkék: cápák, uszonyos úszás, adorján, úszás, sport, kaposvár