A döntőben kiderült: az alföldiek jóval előrébb tartanak a felkészülésben, de a somogyiak is idő-arányosan jól állnak. Az élvonalbeli pontvadászat október második hétvégéjén rajtol.

A kaposvári felkészülési torna első játéknapja után tartott néma megemlékezésen csaknem százan tisztelegtek Orosz László előtt. A Kaposvári KK egykori csapatkapitánya negyven éves korában távozott az élők sorából. A klub visszavonultatta a center 13-as mezét, ezzel a számmal ezután már senki nem játszhat a somogyi gárdában.

A viadal második napján a helyosztókat rendezték. A bronzmérkőzésen az élvonalban újonc Jászberény hat ponttal nyert a formálódó szegediek ellen. A döntőben a házigazda KKK és a jó erőkből álló Kecskemét csapott össze. Már a találkozó kezdetén keményen próbált védekezni mindkét együttes. Wittmann vezérletével a kecskemétiek szereztek előnyt, melyet a negyed végéig meg is tartottak. A folytatásban ugyan kiegyenlített a hazai együttes, néhány eladott labda miatt azonban újra a vendégek tartottak előrébb. Az egyik új szerzemény, az amerikai Raivio egyenlített 60-60-nál, a negyedik negyed viszont már egyértelműen az alföldieké volt. Sztojan Ivkovics legénysége végül 93:70 arányban bizonyult jobbnak.

"Ezeken a mérkőzéseken látszott, hogy már jóval előrébb tartunk. A Kecskemét három, héttel előbb kezdte a munkát, jóval előrébb járnak, mint mi, így csak három negyeden át tartottuk velük a lépést. Kiderült, hogy egyelőre nincs meg a mezőny- és centersor közti egyensúly. Nincsenek meg a megfelelő mélységi játékunk, hogy könnyebben játszhassunk kintről. Ezt meg kell találnunk, és fizikálisan is sokat kell előrelépnünk"  - tájékoztatott a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

KKK torna


A kecskemétiek egy új játékos beépítésével is foglalkoztak a hétvégi tornán.

"Tulajdonképpen a csapatépítés nehezebb része megvan, jöhetnek a finomítások, sürget bennünket az idő. Alapvetően jó úton járunk, lehet, hogy fogunk meglepetést is okozni a bajnokságban, de sajnos ez most kissé hátráltatja a munkánkat" - mondta a Kecskeméti SE másodedzője, Forray Gábor.

Fekete Ádám fiai előtt újabb előkészületi mérkőzések várnak. A napokban érkezett amerikai center, Ford sorsáról a jövő hét után döntenek. A bajnokság október 8-án kezdődik.

Fekete elmondta: "Mindenképpen két hetet még keményen fogunk dolgozni, és az utolsó héten veszünk vissza a terhelésből, hogy frissüljön a társaság. Az itthoni első mérkőzésre, a sorsdöntőnek tűnő, Jászberény elleni találkozóra már ütőképes lesz a csapatunk."

A Kaposvári Kupát végül a Kecskemét nyerte meg a KKK, a Jászberény és a Szeged előtt. A házigazda együttesből Wilson és Raivio is különdíjat kapott.

Címkék: Orosz László, emlék, kkk, torna, kosárlabda, sport