A kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál vendéglátóival együtt tekintette meg a triatlon Ironman (ájronmen) versenyek bölcsőjének számító nagyatádi városi strandot. "Az Ironman-esek vannak legközelebb a természethez, ők a nyolc órás megpróbáltatás alatt benne is vannak a természetben. Amit láttam, az megmelengeti az ember szívét, az akarat, a lelkesedés és ide lassan már ötezer ember jön minden évben" - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök.

A medence melletti séta után egy sátorban folytatódott a találkozó, ahol sikerült feleleveníteni a leghíresebb nagyatádi sportesemény eddigi történéseit. A köztársasági elnök nem csak beszéddel, hanem egy meglepetéssel is készült. "Megtisztelő, hogy a köztársasági elnök egy kerékpárt ajándékoz nekem, ez eddig a legnagyobb elismerés, amit eddig kaptam. jóle sik a téli szürke időszak előtt, és belegondolok, hogy jó dolog, ha így elismerik a munkámat" - Wittmann Tamás, Tri-Atád Nagyatád .

A szervezők végül felkérték Schmitt Pált a 2012-es verseny hivatalos fővédnökének. A köztársasági elnök megígérte: ha ideje engedi, a célban köszönti majd a vasembereket a jövő nyáron.

Címkék: Schmitt Pál, meglepetés, triatlon, Nagyatád, olimpia, sport